Fudbal

Kad je Serija A bila najvažnije takmičenje na svetu: Vea protiv Ronalda!

Autor .

Na današnji dan pre 21 godine odigran je nezaboravan derbi između Milana i Intera u kom su briljirala dvojica najboljih napadača svog vremena.

Tog 8. novembra 1998. na "San Siru" odigrana je prva "madunina" te sezone u kojoj su se na dve strane našla dvojica najboljih napadača sveta tog vremena.

Za "rosonere" u 8. kolu Serije A nastupio je Žorž Vea, dok je među "nerazurima" bio neponovljivi Ronaldo Nazario Da Lima.

Utakmica je završena rezultatom 2:2, baš kao i "revanš" na "Đuzepe Meaci" pred većinskim Interistima narednog marta.

Dvadeset i jednu godinu kasnije prisetimo se majstorija u kojima je uživala publika u Italiji i širom sveta, kao i timova koje su izveli treneri Alberto Zakeroni i Luiđi Simoni.

Sudija Danijele Tombolini iz Ankone oštetio Inter za čist jedanaesterac posle starta Alesandra Kostakurte nad Ivanom Zamoranom, ali potom kaznio pad bivšeg asa "nerazura" i tadašnjeg Zakeronijevog "džokera", Mauricija Ganca. Fantastični Demetrio Albertini iskoristio je to i poravnao rezultat prevarivši naizgled nesavladivog Đanluku Paljuku.

Pravi je trenutak da pomenemo da je Ronaldo postigao 49 golova na 68 utakmica u Seriji A, a Vea 46 pogodaka u 114 nastupa.

Obojica su proglašavana za najbolje fudbalere sveta u izboru "France Football" magazina.

Uživajte...

Milan - Inter 2:2 (sport)
Izvor: YouTube
semafor

0:1 - Ronaldo (7)

1:1 - Vea (13)

1:2 - Moriero (48)

2:2 - Albertini (pen 59)

Milan: Rosi - N'Goti, Kostakurta, Maldini, Helveg - Albertini, Boban, Cige (od 56. Koko), Morfeo (od 56. Ganc) - Birof, Vea.

Trener: Zakeroni.

Inter: Paljuka - Zaneti, Vest, Galante, Koloneze - Simeone, Vinter, Koje, Moriero - Ronaldo (od 46. Đorkaef), Zamorano (od 80. Ventola).

Trener: Simoni.