Fudbal

Tri gola za poluvreme, mreže miruju samo u Kruševcu

Izvor mondo.rs

Počeo je drugi krug, tačnije 16. kolo u Superligi. Rundu otvaraju tri utakmice, a tokom prvih 45 minuta postignuta su tri pogotka.

Izvor: MN Press

Utakmica Proletera i Radničkog, to smo znali još od ranije, odložena je zbog virusa koji je pogodio Nišlije. Tako u popodnevnom terminu Superlige imamo samo tri meča na programu.

Igra se na Banjici, jedinom stadionu gde je do sada bilo golova, ali i u Kruševcu i Surdulici. Rad je dočekao Spartak iz Subotice, dok je Čukarički gost u Kruševcu, a ekipa Mladosti iz Lučana na samom jugu naše zemlje.

Najzanimljivi meč, barem je tako bilo na papiru, igra se u Kruševcu. Tamo gostuje ekipa sa Banovog brda, tim koji zauzima drugo mesto na tabeli. Gosti su imali posed i terensku inicijativu, ali smo u prvom delu videli samo po jedan šut u okvir gola na obe strane.

Napredak: Milošević, Obradović, Milovanović, Ožegović, Eskić, Vukadinović, Bjeloš, Zec, Spremo, Đorić, Ćuković
Čukarički: Petrović, Docić, Tedić, Vidosavljević, Kajević, Puškarić, Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač, Birmančević

Mora, kako zna i ume, ekipa Rada da stigne do bodova. Nakon očajnog starta sezone, već sada su jaso istakli kandidaturu za selidbu u niži rang. Sudeći po meču koji se trenutno igra na Banjici, hladnije vreme je donelo i drugačije vetrove na Trošarinu. Dva pogotka u mreži gostiju iz Subotice veliki su kapital.

Mrežu Spartaka zatresao je prvo Trifunović već u prvom minutu igra, a iskusni Filip Kasalica postavio je rezultat kojim se otišlo na odmor. Imaće o čemu da se priča u gostujućoj svlačionici tokom pauze.

Rad: Marković, Perendija, Kasalica, Stjepanović, Petrović, Milošević, Busnić, Trifunović V, Bjedov, Ilić, Trninić
Spartak: Dubljanić, Tekijaški, Srećković, Šormaz, Milošević, Vidaković, Cucin, Obradović, Tufegdžić, Marčić, Otašević

Igra se i u Surdulici, a tamo vode gosti. Ekipa Radnika, ponovo sa Simom Krunićem na čelu, dočekala je iskusan tim iz Lučana. I kapitulirala, nekoliko minuta pre odlaska na odmor. mrežu domaćih je pogodio Šatara, a takav rezultat ponovo ''gura'' Mladost u plej-of grupu.

Radnik: Kostić, Kostić, Marković, Stevanović, Makarić, Danoski, Bojić, Kričak, Stanisavljević, Stojanović, Mitošević
Mladost: Zečević, Jovanović, Sinđić, Odita, Bojović, Radivojević, Andrić, Leković, Milošević, Pavlović, Šatara