Fudbal

Golovi stigli i u Kruševac, Mladost ponovo u gornjoj polovini tabele

Izvor mondo.rs

Završene su prve tri utakmice 16. kola Superlige. Pobede su upisala dva tima koja su igrala na svom stadionu, ali i Lučanci koji su danas gostovali.

Fudbal, Cukaricki, Napredak Krusevac
Izvor: MN Press

Završene su prve tri utakmice u ''prolećnoj'' polusezoni Superlige. Dve pobede domaćina, uz jedan trijumf gostiju i više golova nego što smo očekivali nakon prvih 45 minuta epilog su današnjeg dana.

Meč Proletera i Radničkog iz Niša je odložen, utakmica Mačve i Vojvodine se tek igra u večernjem terminu, a za šest srpskih klubova je proleće već počelo. Slavio je Napredak na svom terenu, isto je uradio i Rad, a Lučanci su odneli bodove iz Surdulice.


Mali derbi se igrao ''Pod Bagdalom'', gde je gostovao Čukarički. Ekipa koja je do ovog kola igrala fenomenalno, sada je popustila. Nakon neubedljivog prvog dela i neiskorišćene inicijative gostiju, Napredak je ''okrenuo ploču''. Rešili su da u nastavku meča uzmu stvar u svoje ruke.

Pogodio je Vukadinović, dva puta u desetak minuta. Prvo iz igre, a onda i sa bele tačke, za ubedljivu prednost domaćeg tima. Pobedu je potpisao Bjedoš, da bi Stojanović samo ublažio poraz gostiju. Tako su Brđani omogućili vojvodini da ih večeras pretekne na tabeli.

Napredak: Milošević, Obradović, Milovanović, Ožegović (Ilić), Eskić, Vukadinović, Bjeloš, Zec, Spremo, Đorić, Ćuković
Čukarički: Petrović, Docić, Tedić, Vidosavljević (Đorđević), Kajević (Mićin), Puškarić, Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač (Stojanović), Birmančević

Ekipa Rada je u prvom minutu stekla prednost, a pola sata kasnije je to duplirao Kasalica. Nakon mnogo vremena slavilo se na Banjici gde je već dugo trajala rezultatska kriza. Sa tri boda osvojena u duelu protiv Spartaka, Rad je uspeo da se još malo udalji od Mačve i Inđije, najslabijih timova u ligi.

Rad: Marković, Perendija, Kasalica, Stjepanović, Petrović, Milošević, Busnić (Jagodić), Trifunović V (Šaka), Bjedov, Ilić (Stojanović), Trninić
Spartak: Dubljanić, Tekijaški, Srećković (Gojkov), Šormaz, Milošević, Vidaković, Cucin (Dunđerski), Obradović, Tufegdžić, Marčić (Karneiro), Otašević

Teško je osvajati bodove u Surdulici čak i kada je domaćin nešto slabije plasiran na tabeli, a to su danas videli i igrači Mladosti. Uz samo jedan postignut gol, onaj iz prvog dela meča, odneli su tri boda kući. Za njih su ovi bodovi neverovatno važni jer ih vraćaju na mesto koje žele.

Nakon pobed ena jugu Srbije, ekipa Mladosti je zauzela osmu poziciju na tabeli. Preskočili su Spartak iz Subotice, a ekipama Radničkog iz Niša i Voždovca prišli na samo tri boda zaostatka. Biće zanimljivo do kraja sezone u borbi za pozicije koje vode u plej-of.

Radnik: Kostić I, Kostić M, Marković (Đorđević), Stevanović, Makarić, Danoski (Pavlov), Bojić (Tomić), Kričak, Stanisavljević, Stojanović, Mitošević
Mladost: Zečević, Jovanović, Sinđić, Odita, Bojović (Stojanović), Radivojević, Andrić, Leković, Milošević, Pavlović, Šatara

Radnik: Kostić, Kostić, Marković, Stevanović, Makarić, Danoski, Bojić, Kričak, Stanisavljević, Stojanović, Mitošević
Mladost: Zečević, Jovanović, Sinđić, Odita, Bojović, Radivojević, Andrić, Leković, Milošević, Pavlović, Šatara

Superliga, 16. kolo:

Proleter - Radnički (odloženo)


Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)
/Vukadinović 53p, 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85/

Rad - Spartak 2:0 (2:0)
/Trifunović 1, Kasalica 34/

Radnik - Mladost 0:1 (0:1)
/Šatara 39/

Mačva - Vojvodina 18:00

nedelja:
TSC - Voždovac 14:30
Javor - Crvena zvezda 14:30
Partizan - Inđija 16:30