Fudbal

Za suđenje pitajte sudije, a o igri Gvardiolu: Zato smo šampioni!

Izvor MONDO/Beta

"Danas smo pokazali zbog čega smo šampioni, ponosan sam na moj tim, više nego ikada", izjavio je Pep Gavrdiola posle poraza od Liverpula.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, zadovoljan je igrom svog tima, iako su "građani" poraženi na gostovanju Liverpulu (1:3), u velikom derbiju Premijer lige.

Ovim porazom Siti je za korak udaljen od odbrane titule, jer "redsi" sada imaju čak devet bodova više.


"Danas smo pokazali zbog čega smo šampioni, ponosan sam na moj tim, više nego ikada. Možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najjačeg tima u Evropi. Ne možemo poreći koliko je Liverpul dobar, ali način kojim smo igrali, bio je dobar. Uvek se trudi, nikada ne odustaj i zbog toga smo dvostruki uzastopni šampioni. Uvek se bori do kraja", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

"Čestitam Liverpulu, postigli su tri gola, a mi jedan. Ponosan sam, malo ekipa dođe na Enfild i odigra ovako kako smo mi igrali. Počeli smo dobro, pokazali neverovatnu hrabrost, oni su prvaci Evrope, a na ovom stadionu je najteže igrati. Imali su dva šuta i postigli su dva gola. Nije lako reagovati na to onako kako smo mi reagovali. To nam je bilo potrebno i nadam se da ćemo nastaviti", dodao je on.

Liverpul je poveo u petom minutu golom Fabinja. Golu je prethodila sumnjiva situacija na drugoj strani terena, nakon što je lopta u ruku pogodila Trent Aleksandra Arnolda, posle šuta Bernarda Silve. Igrači Sitija tražili su penal, sudija je pokazao da se igra nastavi, do lopte je došao Fabinjo i postigao lep gol.

Sudija je posle upotrebe VAR tehnologije ocenio da nije bilo penala.

Upitan da prokomentariše situaciju, Gvardiola je rekao: "Pitajte sudije, a ne mene. Pitajte Majka Rajlija i sudije u VAR. Želeo bih da pričam o igri, bila je dobra. To je bila jedna od najboljih igara koju smo prikazali".

"Važno je da rastemo kao klub i kao ekipa. Čast je za obe ekipe prikazati gledaocima Premijer lige ovakvu utakmicu", dodao je španski trener.

Siti zaostaje devet bodova za Liverpulom, a od njega bod više na drugom i trećem mestu imaju Lester i Čelsi.

"Tri ekipe ispred nas imaju veće šanse da budu šampioni, ali probaćemo. U fudbalu ne možete uvek da pobeđujete. Ne znam, nisam mađioničar, ne znam šta će biti u budućnosti. Sledi nam Čelsi na domaćem terenu, pokušaćemo da ih pobedimo", rekao je Gvardiola.

Posle utakmice on se rukovao sa sudijama i zahvalio im je, a upitan da li je to bilo sarkastično, Gvardiola je odgovorio: "Nikako, čestitao sam im".