Fudbal

ŠEST penala o kojima se priča: Od "bravo" do "posao za Sudijsku komisiju"

Izvor mondo.rs

Različiti utisci o suđenju Miloša Đorđića iz tabora Kabela i Metalca...

Izvor: MN Press

Utakmica između Kabela i Metalca (3:1) u okviru Prve lige Srbije podigla je "mnogo prašine" u srpskoj javnosti zbog neuobičajenog broja "oštrih" sudijskih odluka.

Miloš Đorđić je na toj utakmici pokazao dva crvena kartona, jedan igraču Kabela i drugi pomoćnom treneru Metalca, ali uz to je dosudio još pet jedanaesteraca. Kabel je na taj način dao tri gola, Metalac jedan, pošto su jedan promašili, dok su Novosađani još jedan ponavljali zbog toga što je protivnički igrač "utrčao u kazneni prostor" pre šuta. Dakle, ukupno šest penala je pucano na "Karađorđu".

Dan kasnije, iz tabora Kabela i Metalca, imaju drugačije poglede na suđenje arbitra iz Beograda, koji već dugo sudi Superligu.

"Važnost derbija i želje rivala da dođu do što povoljnijeg rezultata sigurno su uticale na aktere da odigramo beskompromisno, da se ne štede. Nikada ne komentarišem odluke sudija, ali zbog događanja na terenu sada ću da napravim izuzetak. Miloš Đorđić vodio je meč autoritativno, do poslednjeg minuta nije menjao kriterijum, sve kartone pokazao je opravdano", rekao je Zoran Vasiljević trener Kabela.

"Što se tiče penala, bio je u blizini događaja i svirao po pravilima, imao je isti aršin, nije uticao na rezultat", dodao je Vasiljević i dodao da ništa sporno nije bilo ni u ponavljanju penala.

U timu iz Gornjeg Milanovca nisu toliko sigurni u "isti kriterijum".

"Utakmica je definitivno bila nesvakidašnja, dugo sam u fudbalu i nisam imao slično iskustvo. Suđenje tolikog broja penala je posao za Sudijsku komisiju. Ne bih ulazio u analizu odluka sudije Đorđića, sa liste Superlige, kojem se poveravaju i derbiji. Šteta je što se sada malo priča o kvalitetu igre oba tima, već su u prvom planu penali", rekao je sportski direktor Bojan Leontijević i dodao:

"Moramo da treniramo odbranu bez kontakta u šesnaesstercu da nam se na sledećem meču ne bi ponavljalje ovakve situacije".

Pogledajte najzanimljivije detalje susreta na terenu Kabela, koji je ove sezone kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog nameštanja utakmice protiv Smedereva.

Kabel Metalac ŠEST penala na jednoj utakmici (SPORT)
Izvor: YouTube/Prvaliga Srbija