Fudbal

U teškoj su poziciji, ali "orlići" VERUJU: Pobedama do povratka u trku

Autor .

Mlada reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak za duele sa Estonijom i Rusijom, u kojima su pobede imperativ.

Izvor: MN Press

Dva poraza i remi, uz samo jednu pobedu, nisu ono čemu su se nadali mladi reprezentativci Srbije uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Trenutno zaostaju šest bodova za vodećom Poljskom, a samo prvoplasirani ide direktno na završni turnir, dok imaju četiri manje Rusije, koja je na poziciji koja vodi u baraž.

Bez obzira na težak posao koji ih čeka u predstojećih šest utakmica do kraja kvalifikacija, "orlići" su se u dobrom raspoloženju okupili u ponedeljak i započeli pripreme za duele sa Estonijom i Rusijom u Nišu (petak i utorak od 19 časova)

"Pokušaćemo da pobedimo u obe utakmice i vratimo se u trku za prvo mesto. Atmosfera je kao i uvek odlična, većina igrača je dugo tu, pa će se i novi brzo navići", istakao je Svetozar Marković.

Veliko je pitanje hoće li štoper Olimpijakosa ponovo zaigrati u tandemu sa nekadašnjim saigračem iz Partizana, Strahinjom Pavlovićem, koji je došao povređen.

"I ako, ne daj Bože, ne bude mogao da igra, imaće ko da ga zameni. Imamo dosta štopera", ne brine Marković.

Miloš Devetak, takođe defanzivac, nestrpljiv je da ponovo istrči na teren u dresu nacionalnog tima.

"Opet smo se okupili posle mesec dana i drago mi je, jer je atmosfera uvek odlična. Jedva čekamo utakmicu sa Estonijom. Upoznali smo se sa novim selektorom i radom stručnog štaba i mislim da će sve biti kako treba", kaže fudbaler Vojvodine.

"Moramo da pokažemo timski duh, da igramo za grb koji nosimo i jedino tako možemo do pobeda koje su nam neophodne", istakao je.

Jasno je da su Rusi kvalitetniji od Estonaca, ali ne bi smelo da bude opuštanja. Baš zbog toga kažnjeni su naši fudbaleri protiv Letonije u drugom kolu, kada je bilo samo 1:1 u Novom Sadu.

"Estonija je manje kvalitetna nego Rusija, ali ne potcenjujemo ih i moraćemo da damo 100 odsto naših mogućnosti. Protiv Poljske nam je falilo agresivnosti i to bismo morali da popravimo već protiv Estonije, a moraćemo i da koristimo šanse koje stvorimo", upozorava Devetak.

"Narednih dana ćemo pokušati da se pripremimo najbolje što možemo i da ispravimo sve greške koje smo pravili u prethodnim utakmicama", dodao je Marković.

Najjače oružje ruskog tima je napadač moskovskog CSKA, Fedor Čalov.

"Igra već dve godine za prvi tim, daje dosta golova i dobar je špic. Ko god bude igrao imaće težak zadatak da ga zaustavi, ali daćemo sve od sebe da uspemo u tome i da pobedimo", najavio je Svetozar Marković.

Posle utakmica sa Estonijom i Rusijom kod kuće, "orliće" čeka gostovanje u Letoniji, pa će biti domaćini Bugarskoj i Poljskoj, a za kraj gostuju u Estoniji.

Stanje na tabeli posle četiri kola je: Poljsk 10 bodova, Rusija 8, Bugarska 5, Srbija 4, Estonija 3, Letonija 2.