Fudbal

"Orlići" idu u Niš, Petrović zove: Dođite da nas gledate, imamo potencijal!

Autor Jovan Terzić

"Teška je situacija, ali svi smo optimisti", kaže vezista mlade reprezentacije Srbije i Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra u Nišu. Prvo u petak od 19.00 protiv Estonije, a onda u utorak u istom terminu protiv Rusije.

"Orlićima" su neophodne pobede u oba susreta kako bi ostali u trci za jednu od prve dve pozicije, s tim da prva vodi direktno na završni turnir, a druga u baraž.

Na tabeli posle četiri kola vodi Poljska sa 10 bodova. Rusija je druga sa osam, Bugarska ima pet, pa naša selekcija četiri, Estonija tri i Letonija dva.

"Jeste, teška je situacija, ali svi smo optimistični. Vidi se napredak u igri od dolaska Ilije Stolice za selektora i ja sam siguran da ćemo osvojiti šest bodova u ove dve utakmice", kaže Njegoš Petrović za MONDO.

Mladi vezista je već imao priliku da sarađuje sa Stolicom u selekciji igrača do 17 godina.

"Radi se o sjajnom treneru, koji ume da prenese svoje znanje i energiju na ekipu. Videli ste da smo već u prve dve utakmice pod njegovim vođstvom zaigrali mnogo bolje, ali je nažalost izostao povoljan rezultat protiv Poljaka (0:1)".

/BONUS VIDEO: Njegoš Petrović posle duela Crvene zvezde i Totenhema/

  Posebne uloge u stručnom štabu imaju Nenad Milijaš i Saša Ilić, doskorašnji kapiteni Crvene zvezde i Partizana koji su nedavno završili karijere.

"Svi dobro znamo kakvi su to igrači bili, a svoje majstorije sada nam pokazuju na treninzima i trude se da učimo od njih".

Kao domaćin, mlada reprezentacija Srbije uglavnom igra u Novom Sadu, ali je ovaj put izabran Niš. Veruje Petrović da će na jugu Srbije imati šta da vide.

"Ova ekipa stvarno ima ogroman potencijal, verujte mi. Nismo dobro ušli u kvalifikacije, ali možemo da ispravimo stvari. Čak i da to ne uradimo, siguran sam da ćemo svaku utakmicu igrati kvalitetno i vredno pažnje. Verujem da će mnogi iz ovog tima uskoro nositi i dres A reprezentacije, pa bih pozvao publiku da dođe na stadion. Imaće šta da vidi", uveren je 20-godišnjak.

Ako sve bude kao što se očekuje, duel sa Estonijom biće samo zagrevanje za Ruse.

"Imaju dobar tim, napadač Fedor Čalov igra standardno za prvi tim moskovskog CSKA i daje golove u ruskoj Premijer ligi, ali dobro smo ih analizirali, imamo još nekoliko dana da se uigramo i siguran sam da Rusima neće odgovarati naš stil", najavio je Njegoš Petrović.