Fudbal

Valverde ''zaboravio'' na njega, Rakitić razočaran: PET godina sam u timu

Autor mondo.ba/Fena

Valverde je prošlog meseca rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih, a uprava Barselone se još uvek nije izjasnila o situaciji sa hrvatskim internacionalcem.

Zamenik kapitena hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić izjavio je u utorak za španske medije da je razočaran što je nakon pet godina u Barseloni izgubio mesto u ekipi i "greje klupu".

"Oduzeli su mi loptu. Tužan sam", izjavio je Rakitić u intervjuu koji će u celosti biti objavljen u četvrtak na španskoj privatnoj televiziji Movistar, javlja Hina.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi na poslednje dve prvenstvene utakmice, protiv Levantea i Selte. Ove sezone je nastupio na deset utakmica odigravši svega 255 minuta, čime je pretposlednji po minutaži među sedam veznih igrača Barselone.

"Razumem i poštujem odluke trenera, kluba ili bilo koga. Puno sam dao tokom ovih pet godina koliko sam u Barseloni i želim da nastavim da uživam u tome. Imam 31 godinu, ne 38, pa osećam da sam u svom najboljem trenutku", izjavio je Rakitić.

Ispričao je kako ga je emotivno pogodilo izostavljanje iz ekipe jer je od dolaska u klub bio član udarne postave.

"Kako se oseća moja mlađa kćerka kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osećam jednako. Oduzeli su mi loptu pa sam tužan", rekao je.

Rakitić je bio najstandardniji igrač Barselone od kada je u leto 2017. na klupu seo Ernesto Valverde, te je tokom te dve sezone dva puta osvojio Primeru.

Međutim, od početka ove sezone samo je jednom bio u početnom sastavu, a jednom nije bio u protokolu.

"Volim da pokazujem osećanja. Kada je potrebno da se plače, nema nikakvog problema. Kada treba da slavim - slavim", napomenuo je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Valverde je prošlog meseca rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barselone se još uvek nije izjasnila o situaciji s Rakitićem koji ima ugovor do 2021. godine.

Letos je uprava za 75 miliona evra dovela 22-godišnjeg vezistu Frenkija de Jonga iz Ajaksa koji je u dosadašnjih 16 utakmica odigrao najviše minuta među veznim igračima.

Rakitić se u ponedeljak vratio u Barselonu iz Zagreba gde je došao na reprezentativno okupljanje. Doktori hrvatske reprezentacije su ga pregledali i ustanovili da zbog bolova u Ahilovoj tetivi leve noge ne može da igra u subotu protiv Slovačke u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo.