Fudbal

Rijeku boli 0:5, igrači i zamenik kapitena platili ceh: Nisu više u timu

Autor .

Hrvatski klub saopštio da na trojicu igrača više ne računa, dok je zamenik kapitena takođe udaljen iz prvog tima, ali s njim će se tek razgovarati.

Rijeka seče preko noći.


Istarski klub, koji je pre dve godine bio i šampion Hrvatske, ove sezone ne igra dobro, a tome svedoči peto mesto na tabeli HNL i čak 12 bodova zaostatka za vodećim Dinamom.


Upravo su "modri" inicirali strahovite potrese na Rujevici, koji su se najviše osetili u timu. Čak trojica igrača su udaljena iz ekipe i Rijeka više na njih ne računa, dok je zamenik kapitena na "hlađenju" i s njim će se tek obaviti razgovori kada se vrati sa reprezentativne pauze.

Cenu za loše rezultate platili su Lorenco Šimić, Petar Mamić, Roberto Punčec i Zoran Kvržić. 

Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića prva trojica navedenih mogu se slobodno voditi kao "bivši igrači" Rijeke, dok je Kvržić privremeno udaljen iz prve ekipe i s njim će se obaviti razgovor po povratku sa okupljanja reprezentacije BiH. Novi zamenik kapitena je Franko Andrijašević.

Jasno je da je odluka posledica katastrofe koju je Rijeka doživela u derbiju sa Dinamom prošlog vikenda. Hrvatski šampion pobedio je 5:0.

Šimić i Mamić su ove sezone po jednom igrali, dok je Punčec sakupio odigrao 14 utakmica, a Kvržić jednu više. Šimić je igrač Sampdorije na pozajmici do kraja sezone, a preostala trojica su igrači koji imaju ugovore s Rijekom.