Uživo

Ovo smo čekali! ŠESTICA u Nišu i het-trik Dejana Joveljića! (VIDEO)

Konačno ubedljiva partija mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.

Izvor: MN Press

Daleko su još "orlići" od plasmana na Evropsko prvenstvo 2021. u Mađarskoj i Sloveniji, ali posle utakmice sa Estonijom lakše se diše.

"Orlići" su slavili 6:0 (3:0) u Nišu i napravili odličnu uvertiru za duel sa vodećom Rusijom idućeg utorka, takođe na Čairu od 19 časova.

Zbog slabog starta, našim fudbalerima i u tom duelu neophodna je pobeda, jer Rusi na polovini kvalifkacija (pet kola pre kraja) beže velika četiri boda. Velika, jer smo s njima već igrali u gostima i izgubili 0:1.

Uspeo je Ilija Stolica svojim dolaskom na klupu umesto Nenada Milovanovića da razmrda ekipu, videlo se to još u oktobarskim utakmicama (1:0 protiv Bugarske i 0:1 protiv Poljske), a sada je stigla i potvrda kroz rezultat.

Od prvog minuta naši igrači diktirali su tempo i stezali obruč na protivničkoj polovini.

Defanzivci Estonije prvi put su popustili u 12. minutu, a strelac lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora bio je Luka Ilić.


U 20. je Dejan Joveljić postigao prvi od svoja tri gola, a do odlaska na odmor upisao se i mlađi od braće Ilić - Ivan.

SRBIJA: M. Ilić - Marković (58. Terzić), Veselinović, Mašović, I. Ilić - L. Ilić, Petrović (58. Topić), Nišić - Adžić (75. Birmančević), Joveljić (64. Tedić), Stuparević.

Očigledno je dvojici nekadašnjih fudbalera Crvene zvezde koje je kupio Mančester siti, pa poslao na kaljenje u holandsku Bredu, prijao povratak kući u Niš...

Svoja druga dva gola Joveljić je dao u 52. i 62. minutu, a tačku je prelepim golom u 87. stavio upravo igrač koji ga je zamenio - Slobodan Tedić.


Dakle, "orlići" u utorak igraju protiv Rusije, koja je pobedom nad Letonijom 2:0 iskoristila poraz Poljske u Bugarskoj (0:3) i preuzela prvo mesto.

TABELA: Rusija 11, Poljska 10, Bugarska 8, Srbija 7, Estonija 3, Letonija 2.

U martu iduće godine sastaće se: Poljska - Letonija i Bugarska - Estonija.

Autor .
20:52

KRAJ! SRBIJA - ESTONIJA 6:0 (3:0)

/Izveštaj utakmice pročitajte klikom na UVODNU VEST/

20:48

GOOOL! 6:0

Prelep gol Slobodana Tedića u 87. minutu za, verovatno, tačku na ovu utakmicu.

20:43

Sigurno čuvaju loptu naši fudbaleri i puštaju da vreme teče. Jasno je da i jedni i drugi jedva čekaju kraj utakmice, ali moraće da se strpe još najmanje pet minuta.

20:33

Još jedna promena u našem timu. Umesto Luke Adžića od 75. minuta igraće Veljko Birmančević.

20:31

I pored ubedljive prednosti našeg tima i dalje se igra konstantno na polovini Estonije. Još dvadesetak minuta do kraja, računajući i nadoknadu.

20:23

Ubrzo posle svog trećeg gola Joveljić je mesto na terenu prepustio Slobodanu Tediću.

20:21

GOOOL! 5:0

"Petarda", a het-trik Dejana Joveljića!

Napadač Ajntrahta iz Frankfurta pogodio je i u 62. minutu, majstorskom reakcijom na centaršut Stuparevića iz prekida.

20:17

Dvostruka izmena u našem tim. Od 58. minuta umesto Markovića i Petrovića igraće Terzić i Topić.

20:12

GOOOL! 4:0

Ponovo Dejan Joveljić! Odlično je u 52. minutu šutirao iz prve pored gostujućeg golmana posle dodavanja Luke Ilića.

20:07

Mnogo sreće za naš tim u 47. minutu!

Ivan Ilić nije dobro izbacio loptu, a potom ni zatvorio Stena Reinkorta, koji je šutirao iz teške pozicije, iz okreta, a lopta prošla tik pored stative...

20:04

Drugo poluvreme počelo je izmenom u reprezentaciji Estonije. Umesto Karela Uste, koji je imao jedinu šansu za goste u prvom delu, igraće Markus Vaherna.

19:49

POLUVREME, SRBIJA - ESTONIJA 3:0

Na ovakvu partiju "orlića" se čekalo od početka kvalifikacija! Čini se da je pitanje pobednika uveliko rešeno, ali to ne znači da bi naši fudbaleri trebalo da stanu u nastavku utakmice. Neophodna im je sigurna igra i sigurna pobeda pred izuzetno važnu utakmicu sa vodećom Rusijom u utorak.

19:42

GOOOL! 3:0

I drugi Ilić, Ivan, se upisao u strelce. Odlično je šutirao iz voleja u 38. minutu posle centaršuta iz kornera.

19:40

Žestok sudar Joveljića, gostujućeg golmana Noma i štopera Sepika, posle kog je ovaj poslednji ostao na zemlji, ali je nakon ukazane lekarske pomoći nastavio utakmicu.

19:36

Prva prilika za goste viđena je u 34. minutu. Karel Usta je šutirao iz voleja posle centaršuta sa leve strane na drugu stativu, ali nije bio precizan.

19:34

I pored dva gola prednosti, naši fudbaleri nastavljaju sa pritiskom i ne dozvoljavaju rivalu da razvije svoju igru i eventualno zapreti Marku Iliću.

19:26

Dve utakmice naše grupe odigrane su ranije ovog petka. U prilog "orlićima" ide pobeda Bugarske nad Poljskom - 3:0, ali ne i Rusije nad Letonijom 2:0.

Sada su Rusi prvi u grupi: Rusija 11, Poljska 10, Bugarska 8, Srbija (-1) 4, Estonija (-1) 3, Letonija 2.

19:23

GOOOL! 2:0

Od 20. minuta, 2:0 za Srbiju! Svoj prvenac u dresu mlade reprezentacije upisao je Dejan Joveljić posle lepe asistencije Jovana Nišića.

19:19

Ređaju se šanse našeg tima. Gosti su tek u par navrata uspeli da pređu polovinu terena...

19:15

GOOOL! 1:0

Sjajan šut Luke Ilića u 12. minutu sa ivice kaznenog prostora, posle lošeg ispucavanja gostujućih igrača. Srbija vodi!

19:08

Odlična akcija naših fudbalera u 5. minutu, bilo je tu i odigravanja petom, ali je kapiten Luka Adžić iskosa sa leve strane šutirao visoko preko gola...

19:04

O predstojećim utakmicama MONDO je razgovarao sa Njegošem Petrovićem i Dejanom Joveljićem.

19:02

Govorio je Ilija Stolica i zašto je izostao poziv napadaču Fiorentine, Dušanu Vlahoviću, koji je prošlog vikenda bio dvostruki strelac u Seriji A.

19:01

Selektor je po okupljanju najavio da će ekipa najverovatnije biti oslabljena za tandem Partizanovih igrača, što se i ispostavilo kao tačno:

19:00

FOTOGRAFIJE SA OKUPLJANJA

Mladi reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u beogradskom hotelu "M". Trenirali su u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, zatim i na stadionu "Rajko Mitić", a od četvrtka su u Nišu.

Ukratko

  • SRBIJA: M. Ilić - Marković (58. Terzić), Veselinović, Mašović, I. Ilić - L. Ilić, Petrović (58. Topić), Nišić - Adžić (75. Birmančević), Joveljić (64. Tedić), Stuparević.
učitaj još +