Fudbal

Mišel Platini baš ne voli VAR: To je smeće!

Autor mondo.ba/Fena

Bivši predsednik UEFA je kategoričan po pitanju pomoći video tehnologije...

Uvođnje VAR tehnologije u fudbal, dobar deo fudbalskih stručnjaka, igrača i trenera, ali i zaluđenika ''bubamarom'', dočekao je uz odobravanje, uverenja da će gledanje snimka doneti maksimalnu ispravnost prilikom razrešavanja spornih situacija.

Ima, naravno, i onih koji se od prvog dana protive ovoj inovaciji i koji VAR ne mogu ''očima da vide'' i koji svoj stav jasno ističu.

Jedan od njih je i Mišel Platini, bivši predsednik UEFA, koji se u gostovanju na italijanskoj "RAI"televiziji, obrušio na VAR tehnologiju, istakavši da se pokazala kao "prava noćna mora"

"Trebalo bi mi barem pola sata da obasnim zašto ne rešava probleme. Ja sam protiv VAR-a, mislim da je smeće, ali na žalost s ove tačke nema povratka", rekao je legendarni francuski fudbaler i bivši prvi čovek evropskog fudbala, prenosi AFP.

Platini je oduvek bio protiv implementacije VAR-a u fudbal, a to je pokazao još 2007. godine kada je postao prvi čovek Evropske fudbalske federacije i odbio da razmatra uvođenje video-tehnologije u ovaj sport.

UEFA je ove godine uvela VAR tehnologiju u Ligu šampiona, dok će se u Ligi Evrope koristiti od nokaut faze u sezoni 2019/20.

Takođe, brojne najjače evropske lige su uvele pomoć video tehnologije.