Fudbal

Može li Niš da parira Saransku, a Srbija da pobedi Rusiju?

Autor .

Duel mladih reprezentacija Rusije i Srbije u septembru je uživo gledalo čak 28.220 ljudi. Koliko će ih biti u utorak na "Čairu"?

Izvor: MN Press

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine, koje će 2021. biti održano u Mađarskoj i Sloveniji, nije počelo dobro po našu reprezentaciju, ali se promenom selektora popravila situacija.

Ilija Stolica je zamenio Nenada Milovanovića, a "orlići" se vratili u trku za jedno od prva dva mesta (prvo vodi direktno na EURO, drugo u baraž).

Sve će, međutim, pasti u vodu ako u utorak od 19 časova u Nišu ne bude savladana vodeća Rusija.

"Očekuje nas jako važna utakmica, napravili smo dobru uvertiru protiv Estonije i mislim da smo se dobro spremili. Ostali su nam dužni posle prvog meča u Rusiji i nadam se da ćemo im se revanširati", izjavio je kapiten Luka Adžić podsećajući na poraz u Saransku (0:1).

Bilo je to u prvom kolu, početkom septembra, pred čak 28.220 gledalaca!

"Ono što je važno za nas, igrače i stručni štab, jeste da kvalitetom igre zaslužimo tri boda koja su nam neophodna. Protiv Estonije smo odigrali dobru utakmicu i tako poslali pozivnicu niškoj publici da nas podrži u ovoj veoma važnoj utakmici", konstatovao je selektor Ilija Stolica, koji je više puta tokom svog izlaganja isticao potrebnu podršku navijača.

"Koliko će biti publike? Jako teško pitanje za mene. Akcija u kojoj smo danas posetili škole jeste samo nastavak našeg izdanja protiv Estonije, gde smo ostvarili ono što smo želeli. I igra i rezultat iz tog duela svakako predstavljaju pozivnicu za navijače da ispune 'Čair' i podrže naše momke".

Protiv Estonije u Nišu bilo je 6:0 za naše fudbalere, a stanje na tabeli posle pet kola je: Rusija 11 bodova, Poljska 10, Bugarska 8, Srbija 7, Estonija 3, Letonija 2.

/GOLOVI PROTIV ESTONIJE/


"Grupa je izuzetno ujednačena, tome u prilog idu rezultati u prethodnim utakmicama. Meni je važno da podižemo kvalitet igre, a verujem da ćemo do poslednjeg kola uspeti da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da možemo očekivati još, uslovno rečeno, iznenađujućih rezultata, shodno ujednačenosti selekcija", smatra Stolica.

Rusi su u Saransku pobedili 1:0 golom Diveva u 20. minutu. Bila je to prilično zatvorena utakmica, bez mnogo šansi, a posebno ne u korist našeg tima. Selektor, ipak, ne želi da poredi taj duel sa predstojećim.

"Teško je porediti situacije iz prve utakmice. Promenili smo stil igre i mi se u pripremi ovog meča bavimo pre svega nama. Igrači su rekli da su iz tog meča najviše impresionirani posetom, jer je na tribinama bilo više od 28.000 gledalaca. To je ono što svi mi želimo i ovde, ali...", svestan je Stolica da je tako nešto, ipak, teško ostvarivo.

Za utakmicu sa Estonijom van konkurencije bio je Nikola Čumić, kom je nedavno preminuo brat, ali će krilni napadač niškog Radničkog biti na raspolaganju selektoru za utorak.

"Imamo mogućnost da računamo i na Nikolu Čumića koga nismo hteli da opterećujemo za utakmicu protiv Estonije. Imamo nekih sitnih povreda, ali svi igrači su spremni i orni za utakmicu sa Rusijom. Generalno, mislim da su važni sistem, ideja i tim i to je ono što nam mora biti prioritet ne samo za ovu selekciju, nego i za sve ostale selekcije Srbije", istakao je Ilija Stolica.