Uživo

Evropsko prvenstvo ostaje samo u teoriji: "Orlići" preslabi za Ruse

Sad jurimo drugo mesto i baraž.

Ofanzivno, ali uglavnom bezopasno.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Rusiju i uključi se u borbu za prvo mesto kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo 2021. u Mađarskoj i Sloveniji.

U Nišu, pred nekoliko hiljada gledalaca, gosti su slavili 2:0 i "orlićima" ostavili da se nadaju drugoj poziciji, odnosno baražu.

Dobra je stvar što će naši fudbaleri i protiv Poljske i protiv Bugarske igrati kod kuće, ali je loša to što imamo manje bodova od obe selekcije, a utakmicu više...

Trenutno stanje na tabeli je: Rusija (6 utakmica) 14 bodova, Poljska (5) 10, Bugarska (5) 8, Srbija (6) 7, Estonija (5) 3, Letonija (5) 2.

Dobro su naši fudbaleri ušli u utakmicu, agresivno, međutim, gosti su iskoristili prvu šansu i poveli u 8. minutu. Sjajni napadač moskovskog CSKA, Fjodor Čalov, iskoristio je odličan centaršut Sulejmanova, koji je možda bio i u ofsajdu, ali nije se čula pištaljka španskog sudije Huana Martineza Munuere.

Oslobodili su se Rusi pritiska posle datog gola, a onda u najgorem mogućem trenutku postigli još jedan. Magomed Sulejmanov je bio na prvom mestu posle serije smušenih poteza naših igrača i u 44. minutu duplirao prednost svoje selekcije.

Po povratku sa odmora pokušao je Ilija Stolica da razmrda ekipu izmenama, međutim, gosti su lako izlazili na kraj sa svim pretnjama.

Evidentno je bilo da su Rusi uigraniji i fizički jači, odnosno da su s razlogom vodeći na tabeli.

Našoj ekipi sada predstoji skoro godinu dana pauze, pošto će naredne utakmice kvalifikacija igrati tek u septembru. Protiv Letonije u gostima (4.9) i Bugarske kod kuće (8.9).

Sasvim dovoljno vremena da se naprave detaljne analize i uigravanje kroz prijateljske utakmice, pa da se napadne željeno drugo mesto.

SRBIJA: M. Ilić - Marković, Veselinović, Mašović, I. Ilić - Nišić, Petrović (46. Birmančević), L. Ilić (72. Vidosavljević) - Stuparević (62. Čumić), Joveljić, Adžić (72. Tedić).

RUSIJA: Safonov - Raskazov, Divejev, Evgenjev, Lisov - Umjarov, Kučaev (65. Glebov), Obljakov - Sulejmanov (85. Glušenkov), Čalov (72. Ignjacev), Lomovicki (85. Grulev).

Sudija: Huan Martinez Munuera (Španija).

TABELA: Rusija 11, Poljska 10, Bugarska 8, Srbija 7, Estonija 3, Letonija 2.

U martu: Poljska - Letonija, Bugarska - Estonija.

Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije biće održano 2021. u Mađarskoj i Sloveniji. Na završni turnir plasiraće se sve prvoplasirane ekipe u grupama, dok će drugoplasirane igrati baraž.

Autor .
20:53

KRAJ! SRBIJA - RUSIJA 0:2

/Pročitajte izveštaj klikom na UVODNU VEST/

20:50

I treća sporna situacija u kaznenom prostoru Rusije, ponovo zbog igranja rukom! Ali ponovo se nije čula pištaljka... Još tri minuta nadoknade...

20:46

Trude se naši momci da postignu makar utešni gol, ali ništa im ne uspeva u završnici.

20:38

Gužva pred golom Rusije u 78. minutu, Vidosavljević je bio u dobroj prilici, ali je šutirao preko gola...

20:33

Još dvadesetak minuta do kraja, ali sve su manje šanse da će "orlići" izbeći poraz.

20:26

Ponovo sporna situacija u kaznenom prostoru Rusije! Ovaj put se čini da je lopta posle centaršuta Čumića u ruku pogodila Lisova, ali se opet nije oglasio Španac Munuera.

20:19

Još pola sata nade, ali ona nije velika. Rusi se i dalje odlično brane, u drugom poluvremenu potpuno su "umrtvili" napade naših igrača.

20:11

Dobar napad našeg tima u 50. minutu, igrao je Umjarov rukom u svom kaznenom prostoru, ali se nije začula pištaljka španskog sudije Munuera.

20:05

Drugo poluvreme počelo je izmenom u našem timu. Umesto Njegoša Petrovića igraće Veljko Birmančević.

19:50

POLUVREME

Šteta, imaju za čim da žale naši fudbaleri. Nisu zaslužili da gube, posebno ne dva gola razlike, ali Rusi su majstorski iskoristili svaku šansu koja im se ukazala, deluju mnogo sigurnije i konkretnije na terenu...

19:47

GOOOL! 0:2

Smušena je bila odbrana Srbije u 44. minutu, a kulminiralo je poklonom Stuparevića za Lomovickog, čiji je šut uspeo da blokira Mašović, ali je na pravom mestu i precizan bio Magomed Sulejmanov.

19:45

U potpuno su se gosti oslobodili pritiska i, čak, u finišu prvog poluvremena oni su ti koji su opasniji.

19:27

STATIVA!

Sjajan šut Joveljiaća glavom u 24. minutu na centaršut Stuparevića, ali je Safonov uspeo "paradom" i uz pomoć stative da sačuva mrežu.

19:23

Trudi se publika da motiviše "orliće", ori se "Srbija, Srbija" sa tribina...

19:22

Agresivno su naši igrači ušli u utakmicu, međutim, splasnula je inicijativa posle primljenog gola. Rusi su se oslobodili pritiska i sada se sigurno brane.

19:10

GOOOL! 0:1

Rusija vodi od 8. minuta, strelac je Fjodor Čalov, sjajni napadač moskovskog CSKA. Lako su ispali naši fudbaleri na desnoj strani, doduše, Sulejmanov je bio na ivici ofsajda, ali kako pomoćni sudija nije signalizirao glavnom, akcija je nastavljena i, nažalost, okončana pogotkom gostiju.

19:09

Dobra prilika za Ruse u 6. minutu, ali su naši defanzivci smireno otklonili opasnost posle centaršuta sa leve strane.

19:05

Novi dobar napad našeg tima, u 3. minutu, ali Nišić nije uspeo da primi loptu posle nešto jačeg dodavanja Stuparevića. Bila je to kontra "pet na dva" u korist našeg tima, šteta što nije bolje završena...

19:04

Samo pola minuta trebalo je našim fudbalerima da dođu do prvog kornera! Adžić je probio po levoj strani, ali lopta posle njegovog centaršuta nije stigla pred gol gostiju... Posle akcije iz prekida nije bilo uzbuđenja.

19:02

POČELO JE! NAPRED "ORLIĆI"!

19:01

Solidna poseta na "Čairu", ima oko 4.000 gledalaca.

18:12

"Orlići" su oslabljeni neigranjem Partizanovog tandema, a seleketor Stolica nije pozvao napadača Fiorentine, Dušana Vlahovića. Objasnio je i zbog čega.

18:10

Het-trik pre četiri dana protiv Estonije upisao je Dejan Joveljić, koji je po okupljanju tima pred ove dve utakmice govorio za MONDO.

Očekivanja nam je izneo i Njegoš Petrović.

18:08

Duel Rusije i Srbije u Saransku početkom septembra sa tribina je gledalo čak 28.000 gledalaca!

Selektor Ilija Stolica i naši fudbaleri više puta su pozvali Nišlije da ih podrže ove večeri, a odlična partija i ubedljiva pobeda nad Estonijom (6:0) bile su prava pozivnica.

Ukratko

  • SRBIJA: M. Ilić - Marković, Veselinović, Mašović, I. Ilić - L. Ilić (72. Vidosavljević) - Stuparević (62. Čumić), Joveljić, Adžić (72. Tedić).
učitaj još +