Uživo

Boaći promašio penal, pa "izmislio" gol: Zvezda u četvrtfinalu! (VIDEO)

Mačva opet namučila crveno-bele, ali za razliku od pre dve sezone, sada nije uspela da ih eliminiše iz Kupa.

Izvor: MN Press

Uspešno, ali stresno, odradili su posao fudbaleri Crvene zvezde u osmini finala Kupa Srbije.

Mačva je salvadana 1:0 u Beogradu, golom Ričmonda Boaćija u 66. minutu, s tim da je napadač iz Gane mogao i ranije da se upiše u strelce, ali je neprecizno izveo penal.

Šutirao je pored gola u tom 58. minutu, mada ima alibi da ga je omeo golman gostiju, Dušan Puletić, koji je pre vremena napustio gol-liniju.

Upravo je čuvar mreže gostiju mogao da bude junak ove utakmice zahvaljujući nekoliko sjajnih intervencija, posebno u prvom poluvremenu, ali je možda mogao bolje da interveniše god primljenog gola. 

Boaći je iz teške pozicije uspeo sam da stvori poziciju za šut i - taj detalj ispostavio se kao ključan ove večeri.


Šapčani su pre dve sezone eliminisali Zvezdu iz Kupa, bilo je to u četvrtfinalu, penalima posle 0:0, a ponovo su gosti uspeli da namuče crveno-bele. Posebno u prvom poluvremenu tokom gok su domaći igrači imali 11 šuteva, od kojih osam u okvir gola i izveli 12 kornera.

Vladan Milojević je, po običaju, promešao tim, a priliku da konačno debituje za Crvenu zvezdu dobio je 20-godišnji Veljko Nikolić.

Mladi vezista je nekoliko puta prošao pripreme A tima, očekivalo se da bude u konkurenciji na početku sezone, međutim, zbog operacije kile morao je da propusti završnu fazu priprema, što je usporilo proces...

Utisak je da se dobro snašao na terenu "Marakane", posebno agilan bio je u prvom poluvremenu, dok je u drugom baš on zaslužan za penal koji je dosudio Danilo Grujić.

Za razliku od njegovog pozitivnog utiska, još jedno slabo izdanje u crveno-belom dresu pružio je Holanđanin Radživ Van La Para, koji je bio gotovo neprimetan svih sat vremena koliko je proveo na terenu.

Crvena zvezda narednu utakmicu igra u subotu u Nišu protiv Radničkog, a potom dočekuje Bajern Minhen u Ligi šampiona. 

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Gajić - Vulić, Kanjas - Simić (80. Jevtović), Nikolić (59. Marin), Van la Para (59. Vukanović) - Boaći.

MAČVA: Puletić - Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović - Božić (79. Čermelj), Jovanović - Marković, Ilić (76. Stevanović), Vujasin - Ašćerić (90. Trimanović).

Sudija: Danilo Grujić.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Mladost - TSC 1:1, penalima 5:4
Vojvodina - Sinđelić 4:0
Inđija - Proleter 2:1
Teleoptik - Čukarički 0:1
Radnički Niš - Bačka 2:0
OFK Beograd - Radnik 1:2
Crvena zvezda - Mačva 1:0

Partizan - Spartak odloženo

- Četvrtfinalne utakmice su 18. marta, a žreb parova biće održan tokom decembra.

Izvor mondo.rs
19:56

KRAJ! ZVEZDA - MAČVA 1:0

/Izveštaj pročitajte klikom na UVODNU VEST/

19:52

Oštar šut Vujasina u 89. minutu iz slobodnog udarca, ali je Popović bio dobro koncentrisan. Nadao se fudbaler Mačve da bi neko od njegovih saigrača mogao da skrene loptu u gol, ipak, ništa od toga.

19:50

Mogao je Gobeljić da reši utakmicu u 86. minutu, ali nije precizno šutirao. Imao je i neometanog Boaćija u blizinu, međutim, rešio je Zvezdin kapiten ove srede da sam završi akciju.

19:34

Ašćerić se iznenada našao u šansi posle lošeg povratnog dodavanja Vukanovića u 71. minutu, ali nije uspeo to da iskoristi za izjednačenje. Degenek i Popović uspeli su da mu zasmetaju svojim reakcijama.

19:32

Sjajan pokušaj Marina u 69. minutu. Iz trka je "kiflom" gađao dalji ugao, ali nije bio dovoljno precizan.

19:30

GOOOL! 1:0

Iskupio se Ričmond Boaći za promašen penal. Odlično je izdržao duel sa protivničkim igračem i precizno šutirao iz okreta u 66. minutu.

19:24

BOAĆI PROMAŠIO PENAL!

Veliku priliku imali su crveno-beli da povedu u 58. minutu, ali Ričmond Boaći nije realizovao penal. Šutirao je pored gola, mada je penal trebalo ponoviti pošto je Puletić pre vremena napustio gol-liniju... Nije se, ipak, ponovo čula pištaljka Danila Grujića.


Udarac sa bele tačke iznudio je Veljko Nikolić, koji je posle brzo izvedenog prekida od strane Kanjasa centrirao, ali je lopta pogodila jednog od igrača Mačve u ruku.

19:20

Umalo da Mačva povede u 56. minutu posle iznenadnog šuta Vujasina!

Probao je gostujući fudbaler udarcem iz prve iskosa sa leve strane, između dvojice igrača Zvezde, da iznenadi Popovića, ali je čuvar mreže crveno-belih uspeo da skrene loptu u korner.

19:15

Prvi je po povratku sa odmora zapretio Miloš Degenek. Udarcem sa 30 metara probao je da savlada Puletića u 52. minutu, ali je bio za malo neprecizan.

19:07

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima i bakljadom na severnoj tribini.

Izvor: Mondo

18:51

POLUVREME

Odoleli su gosti, iako se gotovo celo prvo poluvreme igralo pred njihovim golom. Zvezdini fudbaleri imali su 11 šuteva, od kojih osam u okvir gola, izveli su čak 12 kornera, ali je Dušan Puletić ostao nesavladan.

18:45

Velika šansa ukazala se Boaćiju u 42. minutu posle centaršuta Radživa Van La Pare, njegovog prvog konkretnog poteza večeras. Nije, međutim, Zvezdin napadač očekivao da će Puletić "zaplivati" u prazno, pa nije stigao da zahvati loptu glavom. Bila je to prva nesigurna intervencija Mačvinog golmana u ovoj utakmici.

18:40

Još jedan dobar pokušaj crveno-belih sa distance, ovaj put Vulića u 37. minutu, ali i još jedna dobra odbrana Puletića.

18:35

Popravila se poseta u međuvremenu, ali i dalje je to daleko od solidnog...

18:24

Pokušavaju Zvezdini fudbaleri nešto više da učine udarcim sa distance, ali Puletić deluje veoma sigurno...

18:16

Konstantan je pritisak crveno-belih od početka utakmice, ali se gosti uspešno brane, dok su za ovih 15 minuta tek par puta uspeli da na kratko pređu centar igrališta.

18:11

Dobar šut Kanjasa u 9. minutu sa skoro 30 metara, ali je Puletić uspeo da skrene loptu u korner.

18:06

Prvu šansu imali su domaći fudbaleri. Veljko Nikolić je u 3. minutu uposlio Gobeljića na desnoj strani, on iz prve poslao loptu u peterac, ali su se tamo sudarili Boaći i golman Mačve, Dušan Puletić, tako da je arbitar Grujić pokazao faul Zvezdinog napadača.

18:03

POČELO JE!

Prvi su sa centra krenuli crveno-beli, koji napadaju sa juga prema severu.

17:56

OČAJNA POSETA

Radni dan, 18 časova, kišovito i vetrovito vreme... Jasno je bilo da poseta neće biti dobra, ali pet minuta uoči početka utakmice pitanje je da li ima 1.000 gledalaca na stadionu.

17:33

Vladan Milojević je u najavi utakmice jasno poručio da želi trofej u Kupu. Ovo mu je treći pokušaj sa Crvenom zvezdom, a prethodno je bio uspešan sa Čukaričkim (sezona 2014/15).

Sa crveno-belima je pre dve sezne ispao u osmini finala upravo od Mačve, a prošle je u finalu slavio Partizan.

17:31

Crveno-beli žele osvetu za eliminaciju iz Kupa pre dve sezone, a od tadašnjih aktera u timu su ponovo Babić i Gobeljić.

Ukratko

  • CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Gajić - Vulić, Kanjas - Simić (80. Jevtović), Nikolić (59. Marin), Van la Para (59. Vukanović) - Boaći.
  • MAČVA: Puletić - Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović - Božić (79. Čermelj), Jovanović - Marković, Ilić (76. Stevanović), Vujasin - Ašćerić (90. Trimanović).
  • Sudija: Danilo Grujić.
učitaj još +