Fudbal

Lukas Podolski u januaru ispunjava dečački san: Vraća se u Poljsku!

Izvor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Nemačke vratiće se u Evropu iz japanskog Visel Kobea i to u poljski Gornjik Zabže, koji je 20 kilometara udaljen od njegovih rodnih Gljivica.

Lukas Podolski će u januaru potpisati za klub za koji je navijao kao dete.

Osvajač Mundijala sa selekcijom Nemačke 2014. godine, prema pisanju poljskih medija , pregovara sa Gornjikom, gde bi voleo da okonča fudbalsku karijeru.

Podolski ima važeći ugovor sa japanskim klubom do 31. januara 2020. godine i tada bi trebao da usledi njegov emotivni povratak u domovinu.

Međutim, na pitanje o moućem dolasku u Gornjik, nekadašnji napadač Bajerna je ostao pomalo zagonetan.

"Ne kažem da ne, ali u ovom slučaju moraju da se poklope razni faktori", izjavio je Podolsk listu "Pregled sporta".

U Gornjiku su svesni da je najbolja šansa da dovedu Podolskog kad naturalizovanom Nemcu poljskog porekla istekne ugovor u Japanu.

Nekadašnji sjajni napadač se kao dvogodišnjak preselio u Nemačku i kasnije odigrao 130 utakmica za A reprezentaciju te zemlje, ali i dalje ima čvrste rodbinske veze u Poljskoj.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje, Podolski navodno planira da otvori i nekoliko poslovnica svoje prehrambene kompanije u Zabžeu, s obzirom na velike uspehe na tržištu sladoleda i kebaba u Nemačkoj.

Vlasnik je kebab trgovine "Mangal Doner", koja je otvorena 2018. godine, vodi restoran sa dva suvlasnika, a otvorio je i nekoliko pabova u Kelnu, gradu za čiji je istoimeni klub odigrao 181 meč. Njegovi proizvodi se prodaju i na "Rajn Energi" stadionu.

Podolskog smatraju legendom "jarčeva" iz Kelna, gde je i počeo karijeru, a impresivne partije pružao je i u dresu Arsenala i turskog Galatasaraja pre odlaska u Japan.

Osvojio je titulu u Bundesligi, engleski FA kup i svetski pehar sa nacionalnim timom 2014. godine u Brazilu.