Fudbal

Mirni smo do marta: Partizan, Zvezda, Murinjo, Siti - Čelsi i Ole u Šefildu

Izvor mondo.rs

Šta nas čeka narednog vikenda? Mnogo toga! Televizori će biti na iskušenjima...

Sa pauzama za kvalifikacije završili smo do marta!

Pred nama je novi "pravi" fudbalski vikend, koji je u Srbiji zapravo počeo još u sredu utakmicom osmine finala Kupa Crvena zvezda - Mačva, a koji će biti nastavljen borbama za bodove u petak od 18 časova, u još jednom TV terminu na Areni.

Sastaće se Partizan i Javor na otvaranju 17. kola.

Ivanjičani su uoči pauze osvojili bod protiv crveno-belih, a sada ih očekuje gostovanje crno-belima koji su ih ove sezone savladali rezultatom 0:2 u utakmici odigranoj 25. septembra. Momci trenera Sava Miloševića tako će imati dan više za odmor uoči puta u Holandiju na "pobedili ili idi kući" sudar sa AZ Alkmarom u 5. kolu UEFA lige Evrope.

Partizan je računajući sva tri takmičenja zabeležio četiri pobede i pet poraza na poslednjih devet utakmica, ali protiv Javora ima impresivan niz od 11 pobeda računajući od remija 0:0 zabeleženog 5. oktobra 2013. u Humskoj.

Iste večeri Borusija Dortmund će dočekati Paderborn od 20.30 (Eurosport), ljubitelji fudbala u Francuskoj uživati u derbiju između Pari sen Žermena i Lila (Arenasport) koji će početi 15 minuta kasnije, dok od 21 čas sledi i otvaranje kola Primere utakmicom Levante - Majorka (Sportklub).

U subotu od 16 časova biće odigrane četiri utakmice Superlige, a kamere će biti uključene na "Čairu" gde će biti odigran derbi kola između Radničkog i Crvene zvezde.

Bavarce istog dana očekuje gostovanje Fortuni u Diseldorfu od 15.30 uz prenos na Eurosportu.

Domaćini dočekuju šampiona posle dva vezana poraza od Radnika kod kuće (0:2) i Bačke Topole u gostima (2:0), dok će beogradski crveno-beli u potrazi za trećom uzastopnom pobedom nad Nišlijama pokušati da ne misle na duel sa Bajernom u UEFA ligi šampiona.

Pre godinu dana, 24. novembra, Radnički i Crvena zvezda odigrali su nerešeno 2:2, Beograđanima su potom pripala oba duela na "Rajku Mitiću" rezultatima 3:0 i 2:0, a novo gostovanje u Nišu dolazi u ne baš prijatnom trenutku za ekipu trenera Vladana Milojevića.

Prvak Srbije nekako je savladao Mačvu u sredu uveče pred sablasno praznim tribinama "Marakane", međutim ta slika trebalo bi drastično da se promeni već u utorak uveče kada će na istom mestu gostovati Bajern Minhen.


Da li će "Real sa Nišave" uspeti da iskoristi eventualno "čuvanje" zvezdaša za duel sa prvakom Nemačke saznaćemo u prenosu na Areni, u danu kada će TV program biti sasvim solidno ispunjen.

Juventus će od 15 časova gostovati Atalanti, Arenasport će potom od 18 časova prenositi i derbi između Milana i Napolija, baš kao i duel Torino - Inter u 20.45.

Već od 13.30 na Sportklubu gledaćemo debi Žozea Murinja na klupi Totenhema i to u gradskom derbiju sa Vest hemom na "London stadionu", potom od 16 časova Luka Milivojević i "orlovi" dočekuju lidera na tabeli Liverpul, dok će od 18.30 ovu paklenu subotu u Premijer ligi obeležiti i derbi Mančester siti - Čelsi na "Etihadu".

Derbi dana u Bundesligi trebalo bi da bude duel Lajpcig - Keln od 18.30, dok su Španci svoje učesnike Lige šampiona takođe svrstali u subotnji program.

Od 13 časova na Sportklubu gledaćemo Barselonu protiv "fenjeraša" Leganesa, od 16 časova potencijalno spektakularan duel Betis - Valensija, gostovanje Atletika ekipi Granade zakazano je za 18.30, dok će Real Madrid dočekati imenjaka Sosijedad od 21 čas u još jednom direktnom prenosu na Sportklubu.

Premijer liga je za nedelju ostavila samo jedan meč: Šefild junajted - Mančester junajted, koji od 17.30 "ide" uživo na Sportklubu.

Tog dana moguće da ćemo videti i Sinišu Mihajlovića kraj aut linije u matine terminu Serije A kada od 12.30 na Areni počne prenos meča Bolonja - Parma, a kalčo će standardno "vrveti" od utakmica koje počinju u 15 časova.

Tog dana igraju se i dva duela Bundeslige, pet susreta Primere i dva meča Superlige: Inđija - Mačva od 13 i Spartak - Radnik od 16 časova, nažalost bez prenosa.