Fudbal

Ma kakav Poketino, Rašford nema dilemu: Za Junajted niko bolji od Solskjera

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Ofanzivac "crvenih đavola" je očigledno zadovoljan saradnjom sa Norvežaninom.

Mladi napadač Mančester junajteda Markus Rašford smatra da je Ole Gunar Solskjer najbolje rešenje za menadžera kluba i da može da ga vrati u vrh engleskog fudbala.

Solskjer je nakon dobro odrađenog posla kao privremeni menadžer Junajteda dobio stalni ugovor u martu ove godine. U to vreme kao jedan od kandidata za naslednika Žozea Murinja, kojeg je nasledio Solskjer, spominjao se Maurisio Poketino, kojem je početkom ove sedmice uručen otkaz u Totenhem Hotspuru.

Odmah nakon toga krenule su nove medijske spekulacije o tome da bi Poketino mogao da preuzme klub s "Old Traforda", jer Solskjeru ne ide najbolje ove sezone.

"Nisam mnogo oklevao u vezi produženja ugovora s Junajtedom. Tako je, između ostalog, bilo i zbog Solskjera. Mogao sam da vidim kako razmišlja, gde želi da ide klub, tako da nisam puno razmišljao. Na istoj smo strani i želimo iste stvari za klub. Solskjer je sjajan čovek i nosi interes kluba u srcu, tako da po mom mišljenju nema bolje osobe za taj posao", kazao je Rašford za britanske medije.

Junajted je imao najgori početak sezone u Premijer ligi u poslednje 33 godine, ali od tada su malo popravili položaj na tabeli s dve pobede u poslednja tri susreta.

Sada su udaljeni devet bodova od četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona, a i dalje su u igri u FA kupu, Liga kupu i Ligi Evrope.

"Mančester junajted uvek mora da lovi trofeje. Mislim da smo 18 meseci bez trofeja, tako da je prošlo dosta vremena. Kada bi ovu sezonu završili među prva četiri u prvenstvu, a ostali bez trofeja, ne bih bio zadovoljan. Ako uspemo da dođemo do nekog trofeja i uđemo među četiri u Premijer ligi, onda bi to, naravno, bila uspešna sezona. Za mene je to samo određivanje putokaza za ono što možemo da napravimo u budućnosti, jer znamo da se stvari neće promeniti preko noći", zaključio je Rašford.

Situacija u Junajtedu tokom reprezentativne pauze se dosta popravila kada je reč o povređenim igračima.

Nakon pauze treninzima su se vratili Luk Šo, Nemanja Matić, Diogo Dalot i mladi Aksel Tuanzebe, dok je Ešli Jang odradio suspenziju.

No, Solskjer i dalje ne može da računa na Pola Pogbu, Erika Baija, Timotija Fosu-Mensaha i Skota Mektomineja.

"Crveni đavoli" će u 13. kolu Premjier lige u nedelju gostovati Šefild junajtedu, jednom od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja. Trenutno je Mančester na sedmom mestu sa 16 bodova, a Šefild na petom s bodom više.