Fudbal

Srpska trobojka na dresu Ajntrahta? MOŽE!

Izvor mondo.ba

Klub iz Frankfurta u subotu će nastupiti u zanimljivoj opremi.

Fudbaleri Ajntrahta predstojećeg vikenda u Bundesligi će odmeriti snage sa Volfsburgom, a u subotnjem duelu ekipa iz Frankfurta nastupiće u specijalno dizajniranoj garnituri dresova.

Naime, rukovodstvo kluba odlučilo se da na dres postavi zastave svih država iz kojih dolaze fudbaleri ovog tima, a među obeležjima našla se i zastava Srbije.

Zbog ove odluke, Srbija je našla svoje mesto na dresu polufinaliste Lige Evrope iz prošle sezone, a dres Ajntrahta od srpskih internacionalaca nose Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Dejan Joveljić.

Pored srpske, tu su još zastave SAD, Danske, Austrije, Holandije, Švajcarske, Francuske, Argentine, ali i Bosne i Hercegovine.

Pogledajte kako će izgledati taj dres Ajntrahta:


Iz Ajntrahta su želeli da naglase da je raznolikost izuzetno bitna u sportu i da je ovakav potez veoma dobar za borbu protiv rasizma i diskriminacije.

"Verujem da je u sportu od velike važnosti kulturna pozadina svakog pojedinca. Govorim istim jezikom, onim fudbalskim, tako da nije važno koje boje nam je koža i kojoj religiji pripadamo. Delimo strast i imamo zajednički cilj", poručio je golman Ajntrahta Kevin Trap, koji je i ambasador kampanje "Place for Diversity".


Međutim, zašto zastava Bosne i Hercegovine?

Malo je poznato da je član Ajntrahta Marijan Ćavar, nekadašnji fudbaler Zrinjskog iz Mostara, koji je pre dve godine stigao u Bundesligu. Ipak, od tada je odigrao samo jedan meč za Ajntraht, i to protiv Bajerna.

Usledila je pozajmica u Osijek, nakon čega se vratio u Frankfurt, ali ove sezone nije upisao niti jedan nastup.