Fudbal

Ronaldo ide na hlađenje: Sariju rekao da se "ne oseća dobro"

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Trener Juventusa otkrio da u derbiju neće računati na najveću zvezdu svog tima.

Pre novembarske pauze zbog utakmica reprezentacije, trener Juventusa Mauricio Sari zamenio je Kristijana Ronalda u utakmici protiv Lokomotive.

Italijanski stručnjak rekao je tada da se Portugalac povredio, a "CR7" je posle dolaska u reprezentaciju poručio da se ne oseća dobro, već odlično! Uostalom, to je pokazao tako što je dao tri gola protiv Litvanije, pa jedan protiv Luksemburga.

Sada je pauza gotova, Serija A će biti nastavljena ovog vikenda, a Kristijano Ronaldo neće igrati u derbiju protiv Atalante da bi se "ohladio".

Njegovo odsustvo najavio je trener Juventusa Mauricio Sari.

"Ne bi treba ništa da objašnjavam o Ronaldu. Određeni igrači moraju da se 'ohlade'. Problem je što nam je u utorak rekao da se još ne oseća dobro. Naš cilj je da ga vratimo za Ligu šampiona, zato sam 99 odsto siguran da neće igrati protiv Atalante“, kazao je Italijan na konferenciji za novinare pred subotnji meč.

Trener "Stare dame" je, takođe, najavio da će Miralem Pjanić i Blez Matuidi biti spremni za put u Bergamo, ali i da su pod upitnikom Adrijen Rabio i Huan Kvadrado.

"Imamo igrače sa nekoliko problema. Problem Aleksa Sandra manje je ozbiljan nego što smo prvobitno mislili, dok Rabio ima problema sa aduktorom. Kvadrado se bori sa bolovima u leđima, ali Pjanić će biti dostupan. Matuidi ima bolove, ali njegov karakter će mu pomoći da to prebrodi. I on će biti na raspolaganju", objasnio je Sari.

Juventus nakon 12 odigranih kola zauzima prvo mesto na tabeli Serije A, jer ima 32 poena. Drugi je Inter sa 31, a Atalanta je peta, sa 22.