Fudbal

Kosanović: Nemam šta da kažem o Zvezdi... Imaju NEKOLIKO timova (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Trener Radničkog objasnio da nema šta da govori o crveno-belima uoči subotnjeg meča na "Čairu". "Nebitno je ko će igrati..."

Izvor: MN Press

Subotnji derbi predstojećeg kola Superlige biće odigran u Nišu, gde će Crvena zvezda gostovati Radničkom (16 časova, prenos na TV Arena sport).

U najavi meča na "Čairu", trener crveno-belih Vladan Milojević rekao je da će njegov tim morati da popravi efikasnost i da igra bolje nego u prethodnim mečevima (remi protiv Javora i minimalna pobeda protiv Mačve).

Takođe, on je istakao i kvalitet domaćih na klupi, gde sedi jedan od najiskusnijih superligaških trenera Milorad Kosanović (68). Milojević ga je nazvao "starim trenerskim liscem".

Popularni "Kosan" ili "Čika Miša" najavio je meč na konferenciji za novinare na Čairu, gde je istakao Zvezdin kvalitet u "dubini" sastava.

"Vidim svojim po igračima da sm dobro motivisani, niko nema strah, svi žele da odigraju tu utakmicu najbolje što mogu. Nemam šta da kažem o Zvezdi, kad i ne znam koji će sutra tim igrati. A i da znam - ne znam, jer Zvezda ima nekoliko timova i iz nedelje u nedelju igra sa različitim timovima. Nebitno je ko će igrati, jer će igrati na svoj način. Mi ne smemo da tome podlegnemo, već moramo da nađemo igru koja može da nam odgovara protiv Zvezde. To je ključ svega", izjavio je on.

Prema njegovoj oceni, duel protiv šampiona dolazi u pravom trenutku za Nišlije.

"Posle ove pauze i utakmica koje smo gledali, pre svega reprezenativnih, mislim da je dobro da nam dolazi Zvezda, da nas probudi, da nas motiviše da uđemo u nastavak prvenstva na bolji način nego što smo igrali do ove pauze. Nadam se da će tako biti, zato što postoje svi preduslovi - momci su dobro radili, dobro su se spremali, izgledaju dobro i željni su da pokažu koliko vrede u ovom momentu i šta mogu protiv Zvezde".

Kosanović je u nekoliko navrata sedeo na klupi Zvezde, ali joj je naneo i jedan od težih poraza u novijoj istoriji kada je sa Borcem iz Čačka slavio na "Marakani" rezultatom 5:1. U subotu će njegov tim biti u boljem zdravstvenom stanju nego u prethodnim utakmicama Radničkog, jer su svi zdravi sem iskusnog Saše Stojanovića, koji je takođe svojevremeno bio član crveno-belih.

Takođee, Zvezdini pozajmljeni igrači Erik Jirka i Dejan Meleg nemaju pravo da igraju, kao i još jedan bivši igrač crveno-belih, Stefan Đorđević, koji ima problem sa kartonima.

"U principu, mnogo je bolja situacija nego pre pauze i sa te strane nećemo imati naročitih problema", dodao je iskusni stručnjak.

Pogledajte njegovu konferenciju za novinare.