Fudbal

NEZABORAVNO veče na "Vestfalenu": Dortmund gubio 0:3, pa izjednačio u 93!

Izvor mondo.ba

Poslednjeplasirani tim Bundes lige vodio je protiv Borusije nakon prvih 45 minuta susreta u Dortmundu rezultatom 0:3, ali onda je Lusijan Favr napravio što je morao..

Kakva utakmica na "otvaranju" koga Bundes lige!

Poslednjeplasirana ekipa šampionata Nemačke, Paderborn, imala je čak tri gola prednosti na poluvremenu utakmice protiv Borusije na "Vestfalenu" i bila nadomak šokantne pobede, ali je Lusijan Favr uradio ono što je morao - i uspeo da dođe do boda - 3:3 (0:3).

Švajcarski trener zamenio je krajem poluvremena Paka, doduše zbog povrede, pa rizikovao sa dve promene na počeku drugog - uveo je Azara i Hakimija i njegova ekipa je proigrala.

Odmah je supertalentovani Džejdon Sančo smanjio rezultat na pas Hakimija u 47. minutu, da bi potom krenula "opsada" gola Paderborna. Držali su se dugo, sve do 84. minuta, kada je Vicel pojačao tenziju u Dortmundu, da bi bod doneo naravno kapiten Marko Rojs.

Bila je to perfektna asistencija Sanča kojom je verovatno sačuvao posao Favru, ali pitanje je da li će i u Dortmundu tako gledati na ovaj ipak kiks.

A, kako je došlo uopšte do toga da Dortmund gubi 3:0?

Sjajno je u petom minutu probio po desnoj strani Kaj Preger, predriblao svog čuvara i servirao na tacni loptu zaStrelija Mamba, kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu - 0:1.

Od tog trenutka, Borusija je imala posed lopte, ali osim dve solidne šanse Rafaela Gereira u 16. i 25. minutu kada je bio neprecizan, nije uspela čak ni da pogodi okvir gola Leopolda Cingerlea.

Potpuno indisponirani tim sa "Vestfalena" je u 36. minutu doživio novi šok i to opet u režiji Mambe, koji je izbjegao ofsajd zamku i rutinski savladao golmana Romana Birkija - 0:2. Usledile su potom salve zvižduka dupke punog "Signal Iduna Parka", posebno upućene Paku Alkaseru, koji u petak uveče, čestito nije ni dotakao loptu!

Da tragedija bude veća, Paderborn je pre odlaska na odmor povisio na 0:3 posle novog kontranapada, ali ovog puta, kroz noge Birkija, loptu je do mreže proturio Gerit Holtman!

Na kraju su se "milioneri" ipak spasli...

BUNDES LIGA - 12. KOLO

Borusija Dortmund - Paderborn 3:3 (0:3)
/Sančo 47, Vicel 84, Rojs 90+3 - Mamba 5, 36, Holtman 43/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - Frajburg
Ajntraht Frankfurt - Volfsburg
Fortuna Dizeldorf - Bajern
Union Berlin - Borusija Menhengladbah
Verder Bremen - Šalke
RB Lajpcig - Keln (18.30)

Nedelja

Augzburg - Herta (15.30)
Hofenhajm - Majnc (18.00)

TABELA: Borusija Menhengladbah 25, RB Lajpcig 21, Bajern Minhen 21, Frajburg 21, Hofenhajm 20, Borusija Dortmund (+1) 20, Šalke 19, Bajer Leverkuzen 18, Ajntraht 17, Volfsburg 17, Union Berlin 13, Verder 11, Herta 11, Fortuna Diseldorf 11, Augzburg 10, Majnc 9, Keln 7, Paderborn (+1) 5.