Fudbal

"Dete" Rada za MONDO: Nećemo se braniti protiv Čukaričkog

Autor Dušan Ninković

Aleksandar Trninić veruje da "građevinari" mogu da izbore opstanak u Superligi ove sezone.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Rad je u poslednjem kolu pred odlazak na reprezentativnu pauzu upisao prvu pobedu u Superligi Srbije posle dva i po meseca. Prethodno su uspeli da odole Mladosti iz Lučana i odigraju nerešeno, pa će i u subotu želeti da makar stignu do boda.

To im neće biti nimalo lak zadatak, jer "građevinari" sa Banjice putuju na Banovo brdo. Izlaze na megdan Čukaričkom, jednom od najboljih timova ove sezone. Za Aleksandra Trninića taj meč će biti poseban.

Bivši fudbaler Čukaričkog sada u dresu "svog" Rada stiže tamo gde je nastupao pune četiri godine. U razgovoru za Mondo, Trninić potvrđuje da je opstanak najvažniji cilj kluba sa Banjice u tekućoj sezoni.

"Jeste, opstanak je naš glavni cilj. Problem je bio što smo se kasno okupili za ovu sezonu i slabije smo startovali. Mislim da ima kvaliteta za opstanak", kaže 32-godišnji defanzivac.

Imali ste dve nedelje da se pripremite tokom reprezentativne pauze. Čeka vas težak zadatak protiv Čukaričkog.

"Biće to težak protivnik, ali možemo do povoljnog rezultata. Za nas je u ovom trenutku povoljan rezultat da ne budemo poraženi, a do toga možemo da stignemo."

Vi ste ranije u karijeri bili član Čukaričkog, praktično na početku ovog projekta koji tamo još uvek traje. Kako vam se čini njihov napredak?

"Oni su sjajni, od igrača, preko uprave, do trenera u mlađim kategorijama. To je klub koji je netipičan za naše uslove. Vidim da i sa novim trenerom igraju odlično i beleže dobre rezultate. Naravno, o predsedniku kluba imam samo reči hvale."

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Ali na Banovo brdo ipak idete po bodove?

"Možemo da odigramo dobro tamo. Nismo ekipa koja će otići i čekati da vidi koliko će golova primiti. Nećemo se braniti, hoćemo dobar rezultat."

Nakon ovog kola ima još četiri pre zimske pauze. Koliko bi bodova Radu bilo dovoljno za mirniji zimski san?

"Barem šest. Iako imamo veoma težak raspored i na svom stadionu i na gostovanjima, mislim da možemo da stignemo do tog broja bodova."

Ispod vas na tabeli su Mačva i Inđija, a čini ste da ste vi kvalitetniji od tih timova, posebno po igrama u poslednje vreme?

"Ne igraju imena, mada mislim da mi imamo ''zvučniji'' tim. Trenutno smo u naletu, podigli smo formu i igramo sve bolje. Odigrali smo dobro protiv Voždovca i Radničkog iz Niša, na tim utakmicama nismo osvojili bodove. Možda bi moglo da nam se vrati to u nekom od narednih kola, da nagrada za dobre partije budu i bodovi", zaključio je Trninić.