Fudbal

Umar Sadik: Partizan me je preporodio

Izvor mondo.rs

Het-trik Umara Sadika protiv Javora i proboj na vrh lestvice strelaca Superlige.

Izvor: MN Press

Umar Sadik je došao u Partizan minulog leta. Visoki napadac iz Nigerije je dobijao i kritike od dela navijaca za pojedine partije, pogotovo na pocetku, ali je strucni štab i ceo tim u njega imao poverenja. Sadik sve to vraca na terenu, a sa tri gola protiv Javora probio se u vrh liste strelaca Superlige.

"Kad sam dolazio u klub rekao sam da sam ovde došao da postanem igrac. Stoga sam zahvalan ekipi i, pre svega, šefu Savi Miloševicu što za mene imaju strpljenja i što mi uvek iznova daje šansu. Šef dosta prica sa mnom i uvek mi ukaže kada treba nešto da popravim. Znam da nekada ucinak nije sto posto u odnosu na broj šansi, ali i to ce se popraviti vremenom. Mene je Partizan preporodio i sve dugujem njemu", kaže Sadik za sajt kluba.

Sa tri gola protiv Javora, Sadik je na koti 13. Ali, baš mu i nije mu bilo prijatno na terenu. Zbog vremenskih priika.

"Bilo je izuzetno teško za igru posebno u prvom poluvremenu, jer ne samo da je bilo hladno vec je i vetar duvao u drugom pravcu i nosio nam loptu u kontra smeru. Tako nas je i iznenadio gol Javora u drugom minutu igre, ali naša sreca je da smo mi, pod broj jedan, ekipa koja ima karakter i koju takvi golovi ne preseku, a drugo što je ekipa Javora igrala otvoreno i ofanzivno i samim tim smo i mi mogli da realizujemo naše šanse".

PARTIZAN - JAVOR 6:2 (GOLOVI)

Za pet dana Partizan ce probati da pobedi AZ Alkmar u Holandiji i ponovi rezultat protiv istog protovnika od pre dve godine.

"AZ je ozbiljna ekipa koja je pokazala izuzetan kvalitet u Ligi Evrope. Žao mi je što je rezultat u Beogradu bio 2:2, jer bi nam pobeda u mnogome olakšala posao. Ipak, to je fudbal. Bice izuzetno teško, ali mi se vec sada psihicki pripremamo, jer znamo da bismo pobedom bili na korak ka prolecu u Evropi. Svakako da pritisak postoji, ali sa druge strane i kod nas licno podiže lestvicu više. Ovoj tim je mnogo napredovao i mislim da naše vreme tek dolazi", uveren je Sadik.