Fudbal

Trinaest golova Kašive, čovek od 53 godine u J1 ligi?

Izvor mondo.rs

Poslednje kolo druge lige Japana za ovu sezonu donelo nam je nekoliko potpuno neverovatnih stvari. Jedna od njih garantuje zabavu i za narednu godinu.

Japanska druga liga ima 22 tima, a danas je odigrano poslednje kolo u tom takmičenju. Ekipa Kašive je ubedljivo stigla do prvog mesta na tabeli, a drugo mesto je pripalo ekipi Jokohame, koja će takođe u elitu.

Ova dva tima će biti i u centru pažnje našeg teksta, Kašiva zbog onog što je uradila danas, a Jokohama zbog sledeće sezone. Njima bi tada moglo da se desi nešto još neverovatnije.


Kašiva je u poslednjoj rundi ove sezone na svom terenu dočekala ekipu Kjota, koja uopšte nije ostavila loš utisak u sezoni. Zauzeli su osmo mesto na tabeli, osvojili 68 bodova i imali dobru gol-razliku. Sve do danas.

Šampion je bio i više nego ubedljiv na ovom susretu. Ekipa Kašive je protivnika savladala 13:1 i tako na neverovatno dominantan način proslavila povratak u japansku fudbalsku elitu. Na poluvremenu je bilo ''samo'' 4:1 i ništa nije odavalo utisak da ovaj meč ide ka debaklu.

Onda se razigrao Olunga. Kenijac, koji je u Evropi nastupao za Đurgarden i Đironu, tri puta je tresao mrežu pre odlaska na odmor. Po povratku sa pauze, učinio je to još pet puta! Ukupno osam golova u ovoj neverovatno ubedljivoj pobedi.

Pred njim, ali i celim timom Kašive, naredne sezone će biti mnogo teži zadatak, da se u J1 ligi pokažu kao ozbiljna ekipa. tamo će im društvo praviti i Jokohama, ali ne Marinosi, onaj tim za koji su igrali Degenek, Babunski i Ugo Vijeira.

Ovaj tim, drugi po snazi u gradu Jokohami, ima svoju klupsku legendu po kojoj je poznat. Kazujoši Miura je fudbaler koji je još davne 1986. postao profesionalac. Nismo pogrešili, stvarno je te godine debitovao za brazilski Santos.

Japanac danas imao 52 godine, u februaru će proslaviti svoj 53. rođendan, a fudbalom se bavi u kontinuitetu, bez ikakvog prekida. Bio je reprezentativac Japana 89 puta, poslednji put još pre dve decenije, a igrao je i za futsal selekciju svoje zemlje.

Od 2005. godine je član Jokohame, a kratko je tokom karijere nosio dres i Dinama iz Zagreba, kada se taj tim zvao Kroacija. Pošto je Jokohama izborila plasman u elitu drugim mestom na tabeli, a Mijura ne planira da se povuče, naredne sezone bi mogao da gira protiv najboljih u Japanu.

Istina, on ove sezone nije igrao mnogo. Upisao je samo nekoliko nastupa, ukupno 230 minuta i nije uspeo da postigne gol. Iskusni, a to je ovde blaga reč, napadač koji je nosio dres nekoliko brazilskih ekipa, Đenove, Sidneja i još nekoliko timova u domovini, možda naredne sezone bude u boljoj golgeterskoj formi.

Tagovi