Fudbal

Mihin napadač postao REKORDER Bolonje: Niko stariji od njega

Izvor mondo.ba

U istorijskim knjigama poznatog kluba posebno će biti istaknuto ime iskusnog Argentinca.

Argentinski napadač Rodrigo Palasio, koji će 5. februara proslaviti 38. rođendan, tokom karijere je branio boje tri kluba sa Apeninskog poluostrva. Redom, to su bili Đenova, Inter i Bolonja, u čiju je istoriju ušao prošlog vikenda.

Prekaljeni Palasio, koji za tim sa stadiona ''Renato Dal'Ara'' nastupa od leta 2017. godine, postao je u nedelju, pogodivši mrežu Parme, najstariji strelac u istoriji tog kluba sa 37 godina, 9 meseci i 19 dana.

On je upravo za 19 dana nadmašio dosadašnjeg rekordera i zvezdu Bolonje iz četrdesetih godina prošlog veka, Karla Reguconija. On je 25. na "Večnoj" listi strelaca Serije A, sa 153 pogotka, a osim Bolonje, igrao je još samo za Pro Patriju.

Palasio je već 10 godina stanovnik Italije, a na 238 utakmica u tamošnjoj najjačoj ligi postigao je 85 golova.

U prve dve sezone u Đenovi zaustavio se na jednocifrenom broju (sedam i devet), ali je ''eksplodirao'' u poslednjoj, tokom koje je na 32 utakmice u Seriji A poentirao 19 puta.

Usledila je seoba na ''Đuzepe Meacu'', gde je proveo pet sezona, a gledano sa golgeterske strane, posebno će pamtiti sezonu 2013-14, kada je na 37 mečeva mrežu pogodio 17 puta...

Rodrigo Palasio u dresu Intera, na gostovanju Partizanu.
Izvor: MN Press

Zaista lepa karijera.