Fudbal

Emeri gubi podršku, Gvardiolin asistent prvi "pik" za trenera Arsenala?

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Mikel Arteta je dres londonskog kluba nosio pet godina, a sada bi mogao da zauzme mesto na klupi

Rukovodstvo Arsenala razmišlja o uručivanju otkaza sadašnjem menadžeru Unaiju Emeriju i da na njegovo mesto postavi bivšeg fudbalera ovog kluba i sadašnjeg pomoćnika Pepa Gvardiole na klupi Mančester sitija Mikela Artetu, navode engleski mediji!

Novinari na Ostrvu pišu da je trener koji je sa Seviljom osvojio tri trofeja u Ligi Evrope izgubio poverenje kako navijača ''tobdžija'', tako i prvotimaca, i da će mu se uprava kluba zahvaliti na saradnji ukoliko ne bude poboljšanja u igri u narednih nekoliko utakmica.

''Šuškalo'' se da su moguće Emerijeve zamene Masimilijano Alegri, koji je bez posla od odlaska iz Juventusa na kraju prošle sezone, i Maurisio Poketino, kojem je nedavno uručen otkaz u Totenhemu, ali u ovim trenucima, Arteta, navodno, slovi za najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje komande nad seniorskim pogonom Arsenala.

Arteta je dres tima sa Emirejtsa nosio pet godina, od leta 2011. do 2016. godine, a u dresu ''Ganersa'' je i stavio tačku na igračku karijeru.

Protekle tri i po godine je asistent Pepu Gvardioli na klupi aktuelnog šampiona Engleske, a o njegovim kvalitetima, kako navode mediji, govorio je i sam Pep, istakavši da je ''Mikel spreman za velike stvari u trenerskoj karijeri.''

Nakon 13 kola, Arsenal je sedmi na tabeli Premijer lige sa 18 bodova, a u dosadašnjem toku sezone upisao je čak šest remija.