Fudbal

Engleska bruji o promenama na "Emirejtsu": Unai Emeri večeras dobija OTKAZ

Izvor mondo.rs

Poznati portal "Goal" prenosi da će stručni štab Unaija Emerija uskoro dobiti potvrdu informacije da Arsenal odlučio da promeni trenera.

Mančester junajted nije pogodio sa zamenom za Aleksa Fergusona, a njihovu grešku ponovio je i Arsenal koji je za naslednika Arsena Vengera izabrao Unaija Emerija!

Istina, teško je popuniti "velike cipele" koje su iza sebe ostavile legende dva kluba, a Dejvis Mojes i Unai Emeri to definitivno nisu uspeli da urade. Škot se na klupi Junajteda nije zadržao ni celu sezonu, dok će Španac, po svemu sudeći, biti otpušten u prvoj polovini druge.

Kako prenosi portal "Goal", stručnom štabu Arsenala uskoro će biti saopšteno da je Unai Emeri dobio otkaz - samim tim da i oni napuštaju klub.

Teško da je ovo iznenađenje pošto se već nedeljama priča o tome da na "Emirejtsu" nisu zadovoljni radom španskog trenera, koji je u prošloj sezoni izborio peto mesto i finale Lige Evrope, a poseban problem je užasna atmosfera unutar svlačionice.

Mnogi igrači, pre svih Mesut Ozil, Aleksander Lakazet i Granit Džaka, kome je oduzeta kapitenska traka, okrenuli su leđa Emeriju, a ne uživa naročito poverenje ni ostalih.

Problem je bila komunikacija, Emeriju nije jači engleski jezik, a uz to igraju sve lošije i beleže sve gore rezultate. Tako "tobdžije" nisu pobedile ni na jednoj od poslednjih šest utakmica u svim takmičenja, a poslednji trijumf u Premijer ligi zabeležili su još početkom oktobra.


Klub se nalazi na osmom mestu u domaćem prvenstvu i jasno je da je vreme za promene, ali za sada nije poznato ko bi mogao da bude naslednik Emerija.

Vodio je Arsenal na 77 mečeva i upisao 43 pobede, 15 remija i 19 poraza.

Pre toga je radio u Valensiji, Sevilji, PSŽ...