Od pobede na "Emirejtsu" do IZBACIVANJA iz lige za godinu i po dana!

Švedski Ostersunds drakonski kažnjen i mogli bi da se presele u treću ligu.

Navijačima širom Evrope su donedavno bili nepoznanica, onda su naterali da ceo kontinent priča o njima, a sada bi ponovo mogli da postanu zaboravljeni.

Ostersunds od Fudbalskog saveza Švedske nije dobio licencu za takmičenje u najvišem rangu te zemlje naredne sezone zbog finansijskih problema.

Kako je tamošnji savez saopštio u utorak, Odbor za licence je odlučio da Ostersunds ne ispunjava kriterijume za takmičenje u prvoj ligi.

Međutim, tu nije kraj. Ostersunds je već najavio da će se na tu odluku žaliti, a ukoliko od toga ne bude ništa, naredne sezone takmičiće se u trećem rangu takmičenja.

Iz tog kluba je nedavno stiglo saopštenje da su u obavezi da prikupe oko 1.000.000 dolara kako bi mogli da plate kreditore i porez.

Ostersunds je u žižu javnosti zbog dešavanja van terena došao i pre mesec dana kada je njihov bivši predsednik Danijel Kindberg bio osuđen na tri godine zatvora, jer je proglašen krivim da je novac poreskih obveznika ubacivao u klub.

Ovaj klub je za vreme Kindbergovog mandata ostvario istorijske uspehe. Tokom 2011. godine su igrali u amaterskim rangovima, četiri godine kasnije su stigli do prve lige Švedske, da bi 2017. osvojili nacionalni kup i plasirali se u Ligu Evrope.

Tada su uspeli da prođu i grupnu fazu, da bi potom ispali od Arsenala. Slavni engleski klub su čak uspeli da savladaju 2:1 u Londonu, ali im to nije bilo dovoljno da prođe u narednu rundu.

Sada bi mogli da se vrate takmičenju u niželigaškom fudbalu...