Fudbal

Zvezda nije najgora, ali ni daleko: Hoće li proći kao Legija?

Izvor mondo.rs

Crveno-beli primili 19 golova u pet utakmica, ali i pored toga imaju veliku šansu da prezime u Evropi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Čak 19 primljenih golova u pet utakmica, od čega 15 u poslednje tri, svrstavaju Crvenu zvezdu među najlošije primere grupne faze Lige šampiona, međutim, ima gorih.

Ne mnogi, ali BATE Borisov i Legija iz Varšave drže negativan rekord sa po 24 primljena gola u šest mečeva.

Mogu, dakle, crveno-beli da ih dostignu po neslavnom učinku, ako u Atini 11. decembra Olimpijakos bude raspucan kao Bajern Minhen i Totenhem, mada imajući u vidu da je to utakmica koja odlučuje o trećem mestu i proleću u Ligi Evrope, kao i da je Zvezda u prvom duelu pobedila 3:1, teško da će izabranici Vladana Milojevića dozvoliti još jednu goleadu. Mada... Videćemo.

Crveno-beli su ove sezone pored jednog gola od Olimpijakosa (3:1) primili po devet od Bajerna (0:3, 0:6) i Totenhema (0:5, 0:4), ali bi i pored toga mogli da - poput Legije - prezime u Evropi.


Klub iz Varšave je u sezoni 2016/17. primio čak 24 pogotka u duelima sa Real Madridom, Borusijom Dortmund i Sportingom iz Lisabona, s tim da je dao devet i osvojio četiri boda što mu je donelo treće mesto, ispred Portugalaca, odnosno selidbu u Ligu Evrope.

Isti broj puta tresla se mreža BATE Borisova u sezoni 2014/15, kada su Belorusi bili u grupi sa Portom, Šahtjorom i Atletik Bilbaom, ali samo dva data gola nisu bili dovoljno za više od tri boda i poslednjeg mesta.

Zvezdini fudbaleri su kolo pre kraja na tri data pogotka, sva tri Olimpijakosu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt