Fudbal

Drinčić i u 37. godini u Vojvodini: Ovde ću verovatno završiti karijeru!

Izvor mondo.rs

"Vojvodina je bila daleko od borbe za Evropu, ali sada smo, kako vreme prolazi, sve bliži tome da se plasiramo na evropsku scenu", naglasio je iskusni vezni fudbaler.

Izvor: MN Press

Nikola Drinčić bio je letos jedno od prvih pojačanja za tim Nenada Lalatovića kada je potpisao ugovor na "jednu plus jednu" sezonu, ali malo ko je očekivao da će ugovor sa 35-godišnjim vezistom biti tako brzo obnovljen i za drugu godinu.

Vojvodina je već u novembru "vezala" svog najboljeg igrača ove sezone i za sezonu 2020/21, kada će Nikola Drinčić imati punih 37 godina.


Bez obzira na veteranski staž - i dalje "drži" vezni red i to se odražava na rezultate Voše.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost svima u klubu na tome što su mi ponudili produženje ugovora, jer to znači da su zadovoljni mojim igrama jednako koliko sam i ja zadovoljan svojim boravkom u Vojvodini. Kada sam dolazio ovde, potajno sam se nadao da bih baš u Vojvodini mogao da završim karijeru i, eto, drago mi je što će tako verovatno i biti", kazao je Drinčić za sajt kluba.

Drinčić je ove sezone počeo svaki meč u Superligi, i svaki je završio, dok je pola sata "lufta" dobio samo na meču Kupa Srbije protiv Sinđelića. Nezamenljiv je u timu Nenada Lalatovića i već je doprineo sa golom i osam asistencija.

Delom i zbog njegovih dobrih partija Vojvodina je druga na tabeli...

"Ova ekipa sigurno može još bolje da igra, a pričao sam i kada sam dolazio ovde da Vojvodina ima ozbiljan i kvalitetan tim. Međutim, bilo je potrebno vreme da se svi upoznamo, zbližimo i ujedinimo, odnosno da usadimo sebi taj pobednički mentalitet", kazao je on i osvrnuo se na prethodni period.

Izvor: MN Press


"U poslednje dve godine, Vojvodina je bila daleko od borbe za Evropu, ali sada smo, kako vreme prolazi, sve bliži tome da se plasiramo na evropsku scenu. Takođe, ako smo kao cilj već zacrtali to da želimo da igramo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jako je bitno da i tu budemo konkurentni, a ne samo da se zadovoljimo sa učešćem u prvom kolu. Zato bih voleo da se cela ova priča još više nadogradi i da naredne sezone budemo još jači nego što smo sada".

Vojvodina za vikend gostuje na "Banjici" protiv Rada (subota, 16 časova).