Fudbal

Konte u januaru čeka kapitalno pojačanje, koje je Spaleti poslao u zaborav

Izvor mondo.ba

"Gabigol" je zaslužio svoj nadimak nazad. Da li ga je Inter zaslužio nazad?

Kada se slegnu utisci u Pragu, gde je Inter bio akter utakmice u kojoj je sudija dosudio penal za domaće dok su gosti proslavljali gol, na "Meaci" će svakako ponovo tema biti "Gabi(ne)gol".

Gabrijel Barbosa, koji je pod nadimkom "Gabigol" doputovao u Milanu pre tri godine za 29,5 miliona na računu Santosa, pozajmljivan je u međuvremenu Benfiki i matičnom Santosu, gde se Brazilac potrudio da ga dodatno zaboravi naslednik Franka De Bura, Lućano Spalet.

Međutim, kada su ga "nerazuri" prošlog januara pozajmili Flamengu, a na "Marakanu" potom stigao portugalski stručnjak Žorže Žezus, stvari su se u relativno kratkom periodu okrenule "naglavačke".

Spaletijev naslednik Antonio Konte ispratio je kapitena Maura Ikardija u Pariz, prihvatio da ove jeseni neće moći da računa na povređenog Aleksisa Sančeza i nastavio dalje samo sa Lautarom Martinezom i Romeluom Lukakuom, koji su sinoć na "Eden parku" postigli četiri gola (s tim da je jedan poništen naknadno).

U isto vreme na drugom kraju planete, 23-godišnji Barbosa priredio je aktuelnom šampionu Južne Amerike "bajernovski" poraz u Peruu i golovima u nadoknadi finala Kopa Libertadores za poraz River plejta od 1:2 zaslužio da se ponovo smatra "Gabigolom".

Pogledajte kako je izgledao Rio dan posle toga.

"Gabigol" je tokom boravka u Milanu dres Intera oblačio samo deset puta (devet mečeva odigrao je u Seriji A i jedan u Kupu Italije), pritom postigavši samo jedan gol.

Logično bi bilo da sportski direktor Intera, Bepe Marota, vrati igrača sa pozajmice prvog dana 2020. godine, što bi uprkos njegovoj želji da ostane u Rio De Žaneiru i najave predsednika najpopularnijeg brazilskog kluba da će otkupiti Barbosin ugovor, nije nemoguće da Konte već u januaru dobije kapitalno pojačanje u vidu zrelijeg momka i kompletnijeg fudbalera.

"Želeli bismo da ’Gabigol’ napreduje iz godine u godinu, kao što to radi Lautaro Martinez. Njegova pozajmica ističe u decembru, nakon čega ćemo pažljivo razmotriti situaciju i odlučiti šta ćemo s njim", rekao je Marota, koji nije isključio ni to da Inter u januaru proda Brazlca nekom od, kako je rekao, "brojnih zainteresovanih klubova"..