Fudbal

Čitavo KOLO Superlige na proleće zbog "večitih" i njihovih odloženih mečeva

Izvor mondo.rs

Zajednica je donela odluku o kojoj se spekulisalo i ranije...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda i Partizan odložili su utakmice 6. kola Superlige zbog obaveza u Evropi i još nisu uspeli da pronađu "slobodan termin" u kom će odigrati...

Zajednica je tražila i tražila rešenje - i na kraju ga pronašla.


Njihovom odlukom redovni jesenji deo sezone će biti završen odigravanjem 20. kola šampionata (8. decembar), dok će ČITAVO 21. kolo, predviđeno za 15. decembar biti odloženo za proleće, odnosno 15. februar kada je po programu trebalo da se igra 22. kolo.

Zaostale utakmice Radnika i Partizana kao i Crvene zvezde i Čukaričkog biće odigrane poslednjeg dana jesenjeg dela šampionata - 15. decembra (13h i 15h).

Uz to, određen je termin i zaostale utakmice Radničkog i Proletera, kada su Nišlije tražile pomeranje zbog bolesti velikog broja igrača. Oni će se sastati na "Karađorđu" u Novom Sadu dan ranije (14. decembar) od 14 časova.

Tačka IV, član 16. propozicija Superlige za 2019/20 kaže sledeće.

"Кada je došlo do odlaganja prvenstvene utakmice, Direktor takmičenja će doneti odluku da se ona odigra u prvom slobodnom terminu, pod uslovom da svaki klub ima najmanje dva slobodna dana između odigravanja dve utakmice. U cilju zaštite integriteta takmičenja odložene utakmice u preliminarnoj fazi takmičenja iz prvog dela sezone moraju se odigrati najkasnije do početka zimskog prelaznog roka, dok se odložene utakmice u preliminarnoj fazi iz drugog dela sezone moraju odigrati najkasnije pre odigravanja poslednjeg kola preliminarne faze. U slučaju izuzetno lošeg vremena odnosno uticaja 'više sile' i drugih nepredviđenih okolnosti Direktor takmičenja može doneti odluku da se jedno ili više 7 kola iz prvog dela sezone odigra u drugom delu sezone odnosno pre početka drugog dela sezone", stoji u pravilniku dostupnom na sajtu Superlige.