Fudbal

Super je "Bombonjera", ali na njoj se ne igra Liga šampiona...

Izvor mondo.ba

Boka juniors letos je želela da potpiše Fernanda Ljorentea, ali je španski napadač rekao NE. Posle duela Liverpula i Napolija otkrio je i zašto.

Španski napadač Fernando Ljorente odigrao je u sredu u remiju Liverpula i Napolija 1:1 svoj 29. meč u Ligi šampiona.

I ovoga puta ušao je sa klupe, ali za razliku od prvog meča na San Paolu nije uspeo da zatrese mrežu.


Ulogu "džokera“ Ljorente je imao tokom većeg dela karijere, posebno u Ligi šampiona, koju je pre Napolija igrao sa Juventusom, Seviljom i Totenhemom, ali uprkos tome on očigledno obožava ovo takmičenje.

Posle duela Liverpula i Napolija na Enfildu sadašnji stanovnik Napulja otkrio je da je mogao da letos ode u Južnu Ameriku, ali da je odbio ponudu upravo zbog Lige šampiona.

"Boka juniors  je pokušala da me dovede prošlog leta, ali ja sam ipak odlučio da igram u Evropi i Ligi šampiona", rekao je Ljorente.

Španski napadač i dalje se nada trofeju, koji mu je dva puta izmakao iz ruke, 2015. godine i proteklog leta. Pre četiri godine sa Juventusom je stigao do finala, ali "stara dama" je poražena od Barselone 3:1, a Ljorente je ušao pet minuta pre kraja.

Prošlog leta imao je novu priliku, ali ni sa Totenhemom nije uspeo da osvoji "ušati" pehar.

Ponovo je Ljorente trebao da bude džoker, ušao je deset minuta pre kraja, ali je Liverpul sačuvao prednost 2:0 i okitio se svojom šestom titulom prvaka Evrope.