Fudbal

Liverpul bez "osovine" do Nove godine: Brazilac oštetio ligamente

Izvor mondo.ba

Šampion Evrope objavio u petak da će Fabinjo zbog povrede odsustvovati do kraja tekuće godine.

Liverpul će u predstojećem periodu biti oslabljen pošto će zbog povrede ligamenta van terena biti Fabinjo. Možda i najpotcenjenija "karika" u zahuktalom timu Jirgena Klopa moraće da pauzira.

Ovo su dosta loše vesti za nemačkog stručnjaka, jer će bez Brazilca biti do Nove godine, u periodu kada ih očekuje ogroman broj utakmica.

Defanzivni vezista je u remiju 1:1 protiv Napolija u Ligi šampiona napustio igru nakon svega 19 minuta igre i to zbog povrede ligamenta članka.

"Liverpul može da potvrdi da je Fabinjo pretrpeo oštećenje ligamenta članka tokom susreta Lige šampiona s Napolijem sredinom sedmice. Detaljni lekarski pregledi otkrili su da će Fabinjo biti van terena do Nove godine. Brazilac će početi program rehabilitacije s medicinskim timom 'redsa' u Melvudu, dok se ne bude vratio u pun trenažni proces", saopštili su iz Liverpula, a prenela je agencija "Anadolija".


Pred Klopovim timom prvi izazov je u subotu, kada će u 14. kolu Premijer lige Engleske ugostiti Brajton, a koliko će biti zgusnut raspored govori i podatak da će Liverpula u predstojeća 34 dana odigrati čak 11 utakmica.

Na tim mečevima moraće bez Fabinja, igrača oko kojeg je postavljena čitava koncepcija veznog reda, a ostaje da se vidi ko će "uskočiti" na njegovo mesto ispred obrane u predstojećem periodu.