Fudbal

"Mančester siti više NE SME da izgubi NIJEDNU utakmicu"

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Menadžer "građana" uoči gostovanja u Njukaslu izjavio da njegova ekipa, ako želi trofej Premijer lige, više nema pravo na grešku.

Mančester siti za Liverpulom zaostaje čitavih devet bodova, a kako šampion Evrope deluje kao da nema nameru da u skorije vreme uspori, Pep Gvardiola ima jasnu poruku za svoje igrače.

"Mi više ne smemo da izgubimo nijednu utakmicu, ali trenutno uopšte ne razmišljam o odbrani naslova prvaka. Imamo toliko povreda i toliko mnogo utakmica u sledećih mesec dana, tako da razmišljam samo o onoj sledećoj", rekao je Gvardiola novinarima.

Siti je i prošle sezone "debelo" zaostajao za Liverpulom, a u jednom trenutku su (sa utakmicom manje) imali "minus" od čak 10 bodova.

I tada je Njukasl savladao Mančester siti, da bi posle toga Gvardiola održao sastanak s igračima nakon kojeg je njegov tim pobedio u 14 mečeva zaredom i na kraju osvojio titulu.

"Napravićemo isti sastanak i ove sezone kada osetim da je to potrebno. Pokušavamo da shvatimo zašto grešimo, imamo još vremena", rekao je Gvardiola.

On je govorio i o otkazu Unaija Emerija u Arsenalu, napominjući kako mu je uvek žao kada čuje da je neki trener oslobođen dužnosti.

"I on i ja vrlo dobro znamo da sve zavisi o postignutim rezultatima. Tužno mi je da čujem kada bilo koji trener dobije otkaz, a ovo sigurno neće promeniti moje mišljenje o Unaijevim sposobnostima. On je neverovatan profesionalac i veliki znalac. Tri godine zaredom osvojio je Ligu Evrope sa Seviljom. To su sigurno neverovatni rezultati", istakao je Gvardiola.