Fudbal

Filmovi za odrasle ili ne, nastavlja se AGONIJA Usmana Dembelea

Izvor mondo.ba

Nova, osma povreda od dolaska iz Borusije i nova, duga pauza tokom koje neće igrati protiv Atletika i Reala.

Da li su u pitanju loše životne navike, kako tvrdi preiskreni Rade Bogdanović ili je u pitanju nešto drugo, uglavnom nastavljena je agonija Usmana Dembela započeta 125 miliona evra vrednim transferom iz Borusije Dortmund.

Doveden kao "vunderkind" koji će zameniti Nejmara, Francuz od 25. avgusta 2017. do danas nije izborio status prvotimca, a u pauzama između oporavaka od raznih povreda uspeo je da postigne 19 golova i zabeleži 17 asistencija na 79 nastupa.

Možda će vas zanimati

Trener Ernesto Valverde 25 puta ga je uveo u igru, a 40 puta izveo pre kraja, što znači da je 22-godišnji krilni napadač samo devet puta počeo i završio utakmicu u plavo-crvenom dresu za godinu i po dana.

Razlog su između ostalog i česte povrede, a posle nove zadobijene u sredu uveče u utakmici protiv bivšeg kluba (o kojoj se prilično govorilo i kod nas), sakupio ih je već osam! Ako su prognoze Barsinih lekara realne, Dembele će propustiti 12 mečeva u Ligi šampiona, Primeri i Kupu kralja pre novog povratka na teren sredinom februara.

Francuz će sa tribina pratiti derbije sa Madriđanima koji slede: Protiv Atletika na "Metropolitanu" u nedelju i Reala na "Kamp nou" 18. decembra.

On je ove sezone već dva puta ispadao iz ritma, prvo u avgustu, pa u septembru, zbog čega Valverde nije mogao da računa sa njim na šest mečeva. Računajući i debitantsku u La Ligi, Dembele je zbog povreda bio van sastava u 46 zvaničnih utakmica. 

Dembele je počeo utakmicu protiv kluba u koji je stigao za 15 miliona evra iz Rena i u toj jednoj sezoni na "Vestfalenu" postigao deset pogodaka uz 17 asistencija, a onda za gotovo deset puta veću sumu bio prodat jednom od najmoćnijih klubova današnjice.

Igrao je 26 minuta nakon čega je treneru pokazao da ne može više, pa je neplanirano šansu dobio Antoan Grizman i iskoristio je golom, kojim je potvrđen plasman u osminu finala sa prve pozicije.

Evo golova sa te utakmice.

Tagovi