Fudbal

Lalatović otkrio "tajnu uspeha" Voše: Kod nas se stalno čuje pesma

Izvor mondo.rs

Trener Vojvodine ukazao na drastičan napredak u odnosu na prošlu i neke ranije sezone i apostrofirao uspešan tandem

Izvor: MN Press

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su 12. pobedu u sezoni. U 18. kolu nadigrali su Rad na Banjici - 2:1.

Na tradicionalno neugodnom gostovanju Novosađani su uspeli su da osvoje nova tri boda i tako zadrže visoko drugo mesto na tabeli.

Trener Nenad Lalatović ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Jako sam zadovoljan zbog toga što nakon 18 odigranih kola imamo 39 osvojenih bodova, jer to jasno pokazuje drastičan napredak u odnosu na prošlu i neke ranije sezone. Primera radi, prošle sezone u ovo vreme, Vojvodina je imala skoro duplo manje bodova, a sadašnji rezultati dodatno dobijaju na značaju ukoliko se zna da su ostvareni sa petoricom mladih i talentovanih igrača u postavi i činjenici da smo, ako ne najmlađi, onda sigurno jedan od najmlađih timova u ligi. Za ovakve uspehe, najzaslužniji su igrači i dobra atmosfera u klubu, a mene kao trenera raduje to što se kod nas pre i posle svakog treninga čuje pesma, jer pesma donosi radost", naveo je Lalatović.

Kuriozitet je to da su Vojvodinu poslednji put kada je bila druga u finišu jesenjeg dela šampionata predvodili Lalatović kao trener i Vojislav Gajić kao predsednik, baš kao što je i sada slučaj.

"Naš predsednik je pred početak sezone kao cilj zacrtao izlazak u Evropu i mi smo na dobrom putu da to ostvarimo, a jako bih voleo i kada bi se u medijima malo više pisalo o igračima Vojvodine, jer oni su to apsolutno zaslužili. Igraju dobar i kvalitetan fudbal, ostvaruju rezultate za poštovanje i zbog njih je danas lepo biti Novosađanin i navijač Vojvodine", dodao je šef stručnog štaba Voše.

I predsednik Novosađana Vojislav Gajić bio je pun hvale.

"Pre svega, želim da se zahvalim igračima i stručnom štabu Vojvodine, na čelu sa Nenadom Lalatovićem, na još jednoj veoma kvalitetno, organizovano i disciplinovano odigranoj utakmici, čime su pokazali veliku lojalnost prema klubu i osvojili nova tri boda. Posebno sam srećan i zadovoljan zbog činjenice da smo, pored iskusnih igrača predvođenih Nikolom Drinčićem, na terenu imali petoricu bisera naše omladinske škole, koji su odlično ukomponovani u takmičarsku ekipu. Stoga takođe želim da se zahvalim i svim ljudima koji su angažovani oko našeg tima, a naravno i našim navijačima, koji su po veoma hladnom vremenu podržali Vošu u Beogradu", rekao je prvi čovek Vojvodine i pozvao navijače da i u sredu u 17 časova dođu na "Karađorđe" u što većem broju.

Vojvodina će tada dočekati ekipu Radnika iz Surdulice u 19. kolu Superlige, a ulaz na taj meč biće besplatan.