Fudbal

Najmlađi debitant lige za MONDO: Zategneš kopačku, "namestiš" glavu...

Izvor mondo.rs

Pre šest dana napunio je 16 godina, a u subotu je odigrao prvu prvenstvenu utakmicu u seniorskoj konkurenciji. Dragan Stoisavljević je novi REKORDER Superlige.

Stoisavljević se u subotu uveče upisao u istoriju Superlige tako što je postao najmlađi debitant u njenoj istoriji - sa 16 godina i pet dana, za deset dana je "prešišao" Ivana Ilića, koji je debitovao za Crvenu Zvezdu 2017. godine sa 16 godina i 15 dana.

Stoisavljević je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji na poziciji klasičnog napadača i nema sumnje da "zmajevi" gaje pravi fudbalski biser u svojoj školi, a ovaj tinejdžer je deo toga prikazao i u subotu uveče protiv Crvene zvezde.

"Najpre bih želeo da se zahvalim stručnom štabu i upravi kluba na poverenju koje imaju u mene i na prilici da debitujem za prvi tim. Možda bih više voleo da sam debitovao na našem 'Krovu' i pobedom, ali zaista je jedinstveno iskustvo zaigrati superigaški fudbal na stadionu Zvezde i osetiti jedinstvenu atmosferu. Žao mi je jedino zbog toga što je rezultat izostao", kaže za MONDO Stoisavljević, čime je debitovao i što se tiče probijanja medijske treme.

Kad ti je šef Rade Koković rekao da ćeš da debituješ šta ti je prošlo kroz glavu i šta si prvo navukao na sebe, koji deo opreme pre izlaska na teren?

"Znam samo da nisam osetio strah. Bio sam potpuno siguran u sebe, kao što sam i danas pose utakmice, i znam da je mnogo rada tek ispred mene. Ne žurim nigde, verujem u sebe i verujem da ću u budućnosti biti sve bolji", odgovorio je Stoisavljević i nastavlja kroz osmeh:

"Iskreno, nisam razmišljao o tome šta sam prvo navukao na sebe, niti imam neki ritual. Bitno je samo da je kopačka zategnuta, glava 'nameštena' i onda na terenu nije posle ni bitno šta si prvo obukao".

Stoisavljević je drugi mladi igrač rođen 2003. godine koji je ove godine dobio priliku u prvom timu Voždovca. U meču protiv Mladosti iz Lučana koji je odigran avgusta ove godine za "zmajeve" je debitovao i Luka Cvetićanin, standardni član mlađih selekcija reprezentacije Srbije, koji je već pokazao da je pred njim ozbiljna fudbalska budućnost.

Stoisavljević je već neko vreme sa prvim timom, vredno je trenirao, pa mu je ovo nagrada za taj rad, koji je ostao primećen.

"Sa prvim timom sam već godinu dana, od prošlih zimskih priprema i mogu samo javno da se zahvalim starijim saigračima iz svlačionice na pomoći i podršci koju mi stalni pružaju, mislim da bi bez njih privikavanje na veći nivo fudbala bio mngo teži. Zaista se nadam da je ovo samo početak i da ću imati prilike da ostavim dubok trag u Voždovcu, jer sam u njemu ponikao i jedva čekam svoj prvo pogodak 'na Krovu' u Superligi", kaže ovaj tinejdžer.

Inače, u meču protiv Crvene zvezde debi u Superligi imao je i mladi Viktor Živojinović (1999. godište), koji već ima i jedan pogodak u dresu Zmajeva, postignut u okviru Kupa Srbije.