Fudbal

Divne reči medicinske sestre: Siniša, čovek koji je strah pretvorio u snagu

Izvor MONDO/Agencije

Zdravstvena radnica bolnice u Bolonji otkrila kako je reagovao srpski trener tokom hemoterapija i kako je emotivno pratio utakmice Bolonje

Medicinska sestra Karmela Boskarino, koja je pratila tok lečenja srpskog trenera Siniše Mihajlović, rekla je da je on izuzetno skromna osoba koja vrednuje male stvari i da je veoma emotivno doživaljavo svaki meč Bolonje koji je pratio iz bolničke sobe.

Treneru Bolonje u julu je dijagnostifikovana leukemija i prethodna četiri meseca proveo je na lečenju u bolnici Sant Orsola u Bolonji, a u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio koliko mu znači podrška lekara i medicinskog osoblja, a Karmelu Boskarino apostrofirao je kao svog "anđela čuvara".

"Zaista me je to dirnulo, Mihajlović je pravi gospodin. Radila sam kada je držao konferenciju i njegove reči značile su i ostalim pacijentima. Mi medicinske sestre pokušavamo da pazimo na pacijente i da budemo iskrene", navela je Boskarino.

"Na početku je bilo teško pomoći mu da shvati situaciju, ali je uradio sve ono što smo mu tražili", rekala je italijanska medicinska sestra za list "Korijere di Bolonja".

Ona je objasnila i kako su izgledali momenti kada je Bolonja igrala utakmice.

"Kada su se igrale utakmice, znali smo da ne treba da mu smetamo. Mogli smo da ga čujemo kako glasno viče iz sobe, ali drugi pacijenti se nisu žalili. Čak i kada je Bolonja gubila, ostali bi pitali kako je Siniša".

Mihajlović je završio treći ciklus hemoterapije posle presađivanje koštane srži, a medicinska sestra otkrila je i o čemu su sve razgovarali tokom boravka u bolnici.

"Kada se opustio, shvatila sam da je reč o skromnoj osobi, koja ceni male stvari. Upoznala sam čoveka koji strah pretvorio u snagu. Pričali smo o različitim temama kada tokom noći nije mogao da spava. Pričao je o svojoj profesiji, poreklu, o ratu... On je zaista dobra osoba. Možda se ponaša grubo jer to zahteva njegova profesija, ali iznutra on je jedna emotivna osoba", zaključila je Boskarino.