Uživo

Partizan lečio evropske rane u Šapcu: Doza - sigurna pobeda i dva gola

Crno-beli u poslednjoj utakmici 18. kola Superlige Srbije rutinski pobedili Mačvu golovima Takume Asana i Slobodana Uroševića.

Partizan je stigao u Šabac pod teretom propuštene prilike u Ligi Evrope. Samo tri dana od šokantnog remija protiv AZ Alkmara (2:2), kojim je ostao bez šansi da prezimi na evropskoj mapi, trener Savo Milošević i igrači "parnog valjka" morali su da nađu motiv za Mačvu, poslednjeplasirani tim superligaškog karavana.

Našli su ga. Rutinskom igrom, bez mnogo forsiranja, crno-beli su pobedili 2:0 (1:0) i osvojili tri boda, koji su bili dovoljni da se probiju na treće mesto.

TABELA: Crvena zvezda (-1) 46, Vojvodina 39, Partizan (-1) 38, Čukarički (-1) 37...

Mačva je ostala prikovana za dno tabele i prvu pobedu u Superligi moraće da potraži u nekim predstojećem utakmicama. Šapčani imaju samo pet bodova, čak šest manje od Rada i Inđije na 14, odnosno 15 mestu.

Šef stručnog štaba crno-belih samo je povređenog Zorana Tošića ostavio u Beogradu, a na teren šabačkog kluba izveo je gotovo identičan sastav kao u Hagu, s tim što je umesto već pomenutog iskusnog "veziste", od prvog minuta igrao tinejdžer Filip Stevanović.

"Moram da budem zadovoljan, naravno da nije moguće da ponovimo onaj nivo energije i trke od pre tri dana. Ali, voljni momenat i koncentracija su bili na nivou dovoljnom za pobedu. Bitno je da se sada odmorimo i spremimo za sledeće utakmice", bio je komentar Miloševića nakon nove prvenstvene pobede.

Jedini gol u prvom poluvremenu, u koje je domaćin ušao prilično defanzivno orjentisan, viđen je u 15. minutu. Strelac je bio Takuma Asano. Japanac je tako na poslednja četiri meča propustio priliku da se upiše samo protiv Javora. Bio je strelac u duelima sa Inđijom, Alkmarom i Mačvom. Činjenica koja svakako potvrđuje da se letošnje pojačanja "parnog valjka" adaptiralo na novu sredinu i da mu forma ide uzlaznom putanjom.


Za gol je zaslužan i Umar Sadik, ali i golman Mačve Dušan Puletić. Čuvar mreže Šapčana je samo kratko odbio loptu posle udarca Nigerijca iskosa sa desne strane, a ona je pala pravo na nogu Asanu, koji je lepo ispratio dešavanja u kaznenom prostoru.

Tek posle pogotka i tim Dragana Aničića pokazao napadačke sposobnosti, koje u nekoliko situacija uopšten nisu bile bezazlene po crno-bele, čak je golman Vladimir Stojković morao da se potrudi da zaustavi udarce Dragana Šušnjara i Nikole Ašćerića.

"I ova utakmica je bila kao i sve prethodne. Ne mogu da kažem da igramo sjajno, ali igramo, pariramo protivniku... Da ne dužim, pobedila je bolja ekipa", rekao je Aničić posle utakmice.


I Partizan je propuštao prilike da završi posao u Šapcu sve do 70. minuta. Lopta je posle prodora Filipa Stevanovića po desnoj strani stigla do Slobodana Uroešvića. Levi bek Partizana ostao je sam na 14-15 metara iskosa sa leve starne, namestio se i snažnim udarcem pogodio mrežu.

Do kraja meča treba napomenuti i da je u gostujućem timu ušao Nikola Lakčević, fudbaler koji je prošlog leta stigao u Humsku i koji nije imao mnogo minuta na terenu.

Mačva (4-4-2): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Ivić, Božić (od 79' Čermelj), Milosavljević (od 86' Stevanović), Marinković (od 75' Vujasin) – Šušnjar, Ašćerić

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 74' L. Pavlović) – F. Stevanović (od 84' Lakčević), Suma, Asano – Sadik (od 63' Sadik).

Izvor mondo.rs
16:50

KRAJ - 0:2!

16:44

84. minut - izmena

Nikola Lakčević je na terenu umesto Filipa Stevanovića.

16:33

74. minut - nova izmena

Menja Savo Milošević i rešava da malo odmori svoje igrače. Sada je iz igre izašao Bibras Natho, a na terenu je Lazar Pavlović.

16:29

70. minut - GOOOOOL, Urošević 2:0!

Sada je Partizanu još lakša situacija, Urošević duplira prednost gostiju!

Centaršut sa desne strane se odbio na drugu stativu, a na ivici šesnaesterca je bio levi bek crno-belih, koji lepo pogađa dalji donji ugao gola Mačve za 2:0!

16:24

Mirniji period igre, nema prilika...

16:22

Izmena - 63. minut

Đorđe Ivanović menja Umara Sadika.

16:12

54. minut

Smenjuju se napadi, Asano je šutirao, Puletić odbranio nezgodnu loptu po zemlji.

16:11

53. minut

Marinković iz daljine, Stojković hvata loptu, nema promene rezultata.

16:11

52. minut

Filip Stevanović je bio u solo prodoru, ali ga je u poslednjem trenutku, kada je već došao u poziciju da ozbiljno ugrozi gol Mačve, blokirao Jevtić.

16:09

50. minut

Igra se pet minuta u drugom poluvremenu, nema promene rezultata. Partizan vodi 1:0.

16:02

Gol Asana iz 15. minuta.

15:46

Igraće se još jedan minut...

15:44

42. minut

Stevanović u sredinu, Sadik iz prve visoko preko gola. Moglo je da bude vrlo opasno po gol domaćina.

15:43

40. minut - šansa za Uroševića.

Slobodan Urošević je posle kornera pokušao glavom, nije bio precizan. Bila je to dobra situacija za Partizan i njegovog levog beka.

15:40

37. minut

Vrlo lepo pokušaj Nikole Ašćerića sa ivice kaznenog prostora, glavom je tukao posle još jedne upotrebljive lopte sa leve strane, ali je Stojković bio na mestu, odlično je reagovao i izbacio loptu u korner.

15:38

Mačva se otvorila, krenula u napad i sada gledamo otvoren fudbal...

15:36

34. minut - PRVA prilika za Mačvu

Iznenada su Šapčani prebacili težište na polovinu crno-belih. Usledio je centaršut sa leve strane, Šušnjar je zahvatio loptu u kaznenom prostoru, ali je Vladimir Stojković bio dobro postavljen.

15:34

32. minut - velika šansa za Sumu

Ređaju se napadi i šanse za Partizan... Veliku priliku propustio je Sejduba Suma, lopta je došla srećno do njega, bio je sam ispred Puletića, ali je lopta nezgodno odskočila, nije uspeo lepo da je zahvati i Mačva je sprečila Partizan da postigne drugi gol.

15:30

Partizan apsolutno kontroliše situaciju na terenu.

15:21

19. minut

Mogao je Partizan odmah do drugog gola. Saša Zdjelar je sa leve strane pronašao na "drugoj stativi" Nemanju Miletića, desni bek je spustio loptu za Filipa Stevanovića, a tinejdžer crno-belih, iako sam na 17-18 metara od gola Mačve, šutira pored stative. 

15:20

17. minut - GOOOOL!

Partizan je poveo u 17. minutu! Strelac je Takuma Asano, momak koji je na poslednja četiri meča postigao tri gola. Bio je strelac protiv Inđije, AZ Alkmara i danas protiv Mačve. Umar Sadik je dobio loptu na desnoj strani, šutirao je dosta iskosa, ali je Puletić loše reagovao, odbranio Sadikov šut, ali je loptu spustio pravo na nogu Asanu.

15:17

Mačva se brani, ali vreba savku priliku da krene u kontru. U 15. minutu je čak sa sedmoricom igrača napala Partizan, ali nije uspela.

15:12

9. minut

Umar Sadik je prvi fudbaler koji je uputio udarac ka golu na današnjoj utakmici. Pre toga je Mačva stigla do kornera, ali nije uspela ništa više od toga da uradi. Nigerijac je u 9. minutu pokušao sa skoro 25 metara, nije to bio bezazlen šut, lepo je gađao levi ugao, međutim nije bio precizan, a golman Puletić je paradom samo ulepšao situaciju.

15:06

5. minut

Nema prilika. Mačva je podigla "bunker" ispred svog gola, Partizan, evidentno je, ima daleko veći posed, ali ne uspeva da pronađe put do gola, niti da organizuje opasnu akciju. Tek je početak meča...

15:02

Utakmica je počela...

14:57

Partizan ima 11 pobeda, dva remija i tri poraza.

14:57

Mačva je jedini tim u Superligi bez pobede. Šapčani imaju pet remija i 12 poraza.

14:55

Vreme je prohladno, tribine su solidno popunjene, očekuje se oko 5.000 gledalaca.

14:38

Sastavi:

Mačva (4-4-2): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Ivić, Božić, Milosavljević, Marinković – Šušnjar, Ašćerić
Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

Ukratko

  • Mačva (4-4-2): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Ivić, Božić (od 79' Čermelj), Milosavljević (od 86' Stevanović), Marinković (od 75' Vujasin) – Šušnjar, Ašćerić
  • Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 74' L. Pavlović) – F. Stevanović (od 84' Lakčević), Suma, Asano – Sadik (od 63' Sadik).
  • Glavni sudija utakmice je Danilo Grujić
učitaj još +