Fudbal

Blamaža na Poljudu: Boadu, Momčilo, Aleksander i Tibor tresli mrežu Hajduka

Izvor mondo.ba

Fudbaleri Rijeke demolirali Hajduk na splitskom Poljudu, gde su izgubili samo jednom u poslednjih 14 mečeva.

"Jadranskim derbijem“ između Hajduka i Rijeke zaključeno  je 17. kolo Prve hrvatske lige, a gosti sa Kvarnera još jednom su odneli bodove sa Poljuda i to nakon što su ponizili domaćina!

Rijeka je sa 4:0 savladala Splićane i osvojila važne bodove u borbi za drugo mesto na tabeli, s obzirom na to da je Dinamo već odmakao.

Znalo se da gostovanje u Splitu prija Riječanima, jer su tamo izgubili samo jednom u prethodnih 14 mečeva , ali malo ko je očekivao da će gosti upisati ovako ubedljiv trijumf.

Ni igra na terenu nije nagoveštavala debakl Hajduka, koji je ipak u 44. minutu golom Boadu Akostija kažnjen za dve pogođene stative.

Velika borba vođena je do samog kraja, a onda su čak tri lopte završile u mreži Splićana. I to u poslednjih osam minuta!

Pitanje pobednika definitivno je rešio Crnogorac Momčilo Raspopović, da bi se do kraja Aleksander Gorgon i Tibor Halilović pobrinuli da mreža Hajduka bude do vrha puna.

Na kraju je umalo izbila i tuča nervoznih domaćina i gostiju, koji nisu ostali dužni, ali sve se srećom brzo smirilo i izbegnuta je dodatna blamaža na Poljudu.

Rijeka je ovom pobedom prišla na tri boda drugoplasiranom Hajduku, dok je Dinamo na velikih deset bodova prednosti.

Upravo zbog toga ovo je bitna pobeda za Riječane u njihovoj borbi sa Splićanima za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Bila je to četvrta prvenstvena pobeda mladog slovenačkog stručnjaka na klupi Rijeke, Simona Rozmana i treća u nizu, kojom je Riječane posle poraza od Osijeka i Dinama vratio na pobednički kolosek.