Fudbal

Šampion BiH promenio trenera: Poraz u derbiju, pa otkaz

Izvor mondo.ba

Sarajevski klub rastao se sa svojom igračkom i trenerskom legendom.

Izvor: MN Press

Husref Musemić od ponedeljka uveče više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine saopštio je da je održana hitna sednica Upravnog odbora, na kojoj je donesena odluka da se raskine saradnja sa dosadašnjim prvim trenerom.

Svoj peti mandat na klupi Sarajeva Musemić je počeo u septembru 2017. godine, a od tada pa do danas, ekipu je vodio na 96 utakmica, pa mu je ovo, samim tim, najduži boravak na klupi kluba čiji je dres tokom igračke karijere nosio dva puta.

Prvi put igrao je za Sarajevo od 1979. do 1985. nakon čega se preselio u Crvenu zvezdu, a drugi put u sezoni 1990-91, kada se na Koševo vratio iz redova škotskog Hartsa.

Na pomenutih 96 utakmica, Musemić je ostvario učinak od 57 pobeda, 17 remija i 22 poraza, uz 186 postignutih i 88 primljenih golova, a u prošloj sezoni je osvojio duplu krunu u BiH, prvu u klupskoj istoriji od formiranja lige na nivou cele BiH.

Tokom ove sezone, Sarajevo je pod Musemićevom komandom upisalo 10 pobeda, pet remija i tri poraza, što nije zadovoljilo klupsko rukovodstvo koje mu je otkaz uručilo kolo pre kraja jesenjeg dela sezone!

"Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u istoriji kluba, te mu želi mnogo uspeha i sreće u narednim angažmanima i životu'', navedeno je u saopštenju kluba.

S obzirom na ovu odluku Sarajeva, ostala su još samo dva kluba Premijer lige BiH koja nisu promenila trenera od početka sezone - Borac i Željezničar.

Musemić je poslednji put vodio Sarajevo u subotnjem gradskom derbiju protiv Željezničara i doživeo poraz 1:3. Taj neuspeh sigurno je ubrzao ovu odluku klupskog rukovodstva...