Fudbal

Mesi dobio Zlatnu loptu, a Ronaldo je MVP u Italiji: Nagradu čekao u autu!

Izvor mondo.rs

Italijanski novinari u neverici zbog poteza Ronalda... Aleksandar Kolarov izabran u idealni tim prošlogodišnjeg šampionata Serije A!

Kristijano Ronaldo proglašen je trećim najbolji fudbalerom sveta u izboru "Frans fudbala", ali ni ovoga puta nije došao na ceremoniju kada njemu nije pripala "Zlatna lopta".

Dok je Lionel Mesi u Parizu primao šesti put najvažnije individualno priznanje u svetu fudbala, Kristijano Ronaldo je imao važnija posla u Milanu - gde mu je kako je i najavljeno pripala nagrada, pošto se održavala ceremonija povodom izbora Serije A.


Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača (MVP) i najboljeg napadača prošlogodošinje sezone Serije A, međutim trudio se da izbegne pažnju medija zbog događaja u Parizu.

Kako izveštavaju mediji u Italiji, Ronaldo nije želeo da uđe u svečanu salu u Milanu sve dok ne bude proglašen za MVP-a, tako da je u automobilu van studija čekao taj trenutak. Kada su ga proglasili, Ronaldo je krenuo unutra, a njegovi telohranitelji usmerili su lampe ka televizijskim kamerama koje su pratile napadača Juventusa.


Očigledno, bila je ideja da ne dobiju snimak Portugalca čija se reakcija očekivala zbog toga što ga je najveći rival Lionel Mesi prestigao po broju Zlatnih lopti.

Ronaldo je prošle sezone postigao 21 gol u Kalču, bio četvrti strelac lige, ali su mu dve najvažnije nagrada u Italiji pripale uprkos tome.

"Pokušaću da pričam na italijanskom... Ponosan sam što sam najbolji napadač u Italiji. Hvala mojim saigračima, igračima koji su glasali, posle dve godine ovde mogu da kažem da je veoma teška liga. Hvala svima i nadam se i da će dogodine biti isto", naveo je Ronaldo.


Birao se i idealni tim šampionata Serije A 18/19, a u njemu je i jedan Srbin: Handanovič, Kanselo, Kjelini, Kulibali, Kolarov, Iličić, Barela, Pjanić, Kvaljarela, Ronaldo i Zapata.