Fudbal

Savo žali zbog diplome visoke škole: Želeo je istoriju da studira

Izvor mondo.rs

Trener Partizana smatra da je pogrešio što nije završio fakultet pored profesionalne fudbalske karijere. Najviše ga zanima istorija.

Izvor: MN Press

Kada je trener Partizana Savo Milošević u ponedeljak izašao pred studente Pravnog fakulteta u Beogradu, amfiteatrom se prolomio ogroman aplauz. Mnogo ih je dobio tokom bogate igračke karijere širom Evrope, ali je ovaj od studenata bio za njega poseban.

Milošević je i o tom događaju, odnosno kao predavaču o pravnom položaju profesionalnih fudbalera u modernom fudbalu, govorio i dan kasnije.


"Zakon o sportu nalaže kako dražava može da ulaže u klubove i pomaže fudbalu. Ako radimo kako valja, nisu nam potrebne pare od države za kupovinu igrača. Država bi trebalo da se bavi nekim drugim stvarima kad je sam fudbalu u pitanju. Ništa novo nisam rekao. Bilo mi je zanimljivo, prvi put sam bio na Pravnom, kao što znate nisam završio fakultet, niti neke velike škole. Jedina žal u životu mi je što to nisam uspeo da uradim pored profesionalne karijere, zato je bilo lepo izaći pred studente, osetiti fenomenalnu energiju", rekao je Milošević.

Na pitanje koji bi fakultet izabrao da studira, odgovorio je:

"Stalno govorim da bih bio profesor istorije. To mi je bio omiljeni predmet. Nije mi prošao dan bez istorije, čak i danas, naše ili svetske, mislim da sam naučio bar tri paralelne srpske istorije: zvaničnu, nezvaničnu i tajnu. To, valjda, samo kod nas ima. Još neke delove otkrivam u poslednje vreme. Više me zanimaju društvene nauke", rekao je Savo Milošević.