Fudbal

Napredak je mučio Partizan ove sezone: To je za poštovanje, a ne revanšizam

Izvor mondo.rs

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred meč 19. kola Superlige protiv Napretka, rekao je da se nada da će lakše izaći na kraj sa rivalom u odnosu na prethodne susrete.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Savo Milošević je optimista pred utakmicu koja Partizan očekuje u sredu (17 časova) protiv Napretka na stadionu u Humskoj ulici.

Pred meč 19. kola Superlige trener "parnog valjka" se nada da će lakše izaći na kraj sa rivalom u odnosu na prethodne susrete.


"Deluje da su svi igrači spremni i zdravi. Ima specifičnosti kada je u pitanju sutrašnja utakmica. Igramo protiv ekipe koja nam je zadavala dosta muke u poslednje vreme. Da se ne vraćam dalje od mog mandata, u sve tri utakmice koje smo igrali sa Napretkom imali smo neki problem. Nadam se da ćemo ovaj put izaći lakše na kraj sa njima", rekao je Milošević na konferenciji za medije u SC Teleoptik.

U odnosu na prethodni meč protiv Mačve, Milošević je istakao da očekuje bolju igru od one u Šapcu.

"Milsim da ćemo imati malo veću energiju nego u meču protiv Mačve. Očekujem još bržu i bolju igru. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu. Treba nam makisimalna ozbiljnost i mobilnost ako želimo pozitivan rezultat".

Milošević je upitan imali doze revanšizma za meč u Kruševcu, kada su crno-beli napravili rezultatski kiks.

"Revanšizam nije prava reč. Da moji momci i ja imamo veću želju i motiv da dobijemo zbog tog rezultata, apsolutno. Ali nikakva osveta ili revanšizam. Mislim da su to jake reči. To što nas je Napredak namučio to treba da poštujemo. Treba da bude prisutan osećaj poštovanja prema protivniku".

Partizan je sada rasterećen nastupa u Evropi.

"Još je rano da kažem tako nešto. Napredak nam pada kao da je u pitanju evropski rival, zbog termina, a koliko su nam muka zadali možemo tako da ih posmatramo. Imaćemo u budućem periodu lagodniji posao, kad budemo spremali utakmice po pet, šest dana, ali još nismo u toj situaciji".

Milošević je u prvom meču odmarao dosta igrača, a onda se našao u situaciji da se bori za bod.

"Dve situacije su se ponavljale, a ta utakmica nam je otvorila oči. Jedna svar je rotacija kad igrate kod kuće, a sasvim nešto drugo u gostima. Ne mislim samo na snagu protivnika, već i na različite uslove u kojima igramo. Na našem terenu, koji je brz i savršen, možemo da napravimo više rotacija, dok se na strani često susrećemo sa terenima koji nisu u najboljem stanju ili sa izduvanim loptama, pre neki dan u Šapcu, što usporava pas, sasvim tim i igru. Ne snalaze se svi igrači isto, pogotovo mladi. Iz tih poraza i loših utkamica smo izvlačili pouke kad i koliko možemo da rotiramo", rekao je Savo Milošević i najavio da će Zoran Tošić biti spreman za meč sa Kruševljanima.


Tagovi