Fudbal

Nisu zbog njega promenili grb, ali su poručili: NIJE NA PRODAJU!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Everton poboljšao ugovor svojoj najvećoj zvezdi, Rišarlisonu. Navijači se šalili zbog grba, uskoro im se možda želja i ostvari.

Otkako je stigao prošlog leta na Gudison park brazilski fudbaler Rišarlison definitivno je prvo ime Evertona.

Sa 13 golova, koliko je postigao i Gilfi Sigurdson, prošle sezone počeo je da isplaćuje 40 miliona funti koliko ga je Everton platio Votfordu.

Sjajne igre u Premijer ligi pomogle su mu da se izbori za mesto i u reprezentaciji Brazila pa je već upisao 19 nastupa za "selesao" i postigao šest golova.

Ove sezone Evertonu ide lošije, ali je Rišarlison sa četiri gola ponovo najbolji strela "karamela" pa je za pojedine navijače on sinonim za Everton.

Uprava kluba svesna je kakav biser ima i to mu je stavila do znanja, a u isto vreme poručila velikim evropskim klubovima da on nije na prodaju.

Everton, naravno nije promenio grb, ali je produžio ugovor sa Rišarlisonom do 2024. godine.

Brazilac je imao važeći ugovor do 2023. godine prema kojem je zarađivao 90.000 funti nedeljno, ali je sada dobio novi, poboljšani ugovor na pet godina.

"Nameravam dugo da ostanem ovde. Ovo je klub koji mi je pružio priliku da pokažem fudbalsko znanje. Ovde sam uspeo da se izborim za status reprezentativca Brazila i postigao sam mnogo golova u Premijer ligi. Klub mi veruje, kao i ja njemu. Navijači se sjajno odnose prema meni i trudim se da im vratim koliko god je moguće na terenu. Nameravam da i dalje nosim ovaj dres sa poštovanjem i da činim navijače srećnim", rekao je Rišarlison nakon potpisa novog ugovora, čija vrednost nije saopštena.

Osim priče o tome da je ozbezbedio ostanak najveće zvezde na terenu, pojavila se i ona da bi uskoro trebalo da dođe do promene na klupi Evertona. Britanski mediji objavili su da je sreda "Dan D" za trenera Marka Silvu i da će mu ukoliko izgubi od Liverpula biti uručen otkaz.

Everton bi uskoro ipak mogao da ima ime fudbalera na svom grbu.

Naime, engleski mediji preneli su pozivajući se na portugalski list "O Bola" da je Everton dogovorio dolazak Evertona Soareša iz brazilskog Gremija.

Najbolji strelac letošnjeg Kopa Amerikenavodno je već dogovorio lične uslove sa Evertonom i platu od 4,5 miliona godišnje.

Sada se čeka "samo" zvanična ponuda Gremiju koja bi trebalo da iznosi oko 35 miliona evra.

Pojavila se i izjava njegovog agenta koji tvrdi da još ništa nije gotovo i da postoji interesovanje još nekoliko klubova, što bi opet mogao biti pritisak na engleskog premijerligaša da poveća ponudu ili da požuri s njom.