Fudbal

"Siniša Mihajlović je bio blizu klupe Juventusa"

Izvor mondo.rs

Fabio Paratići, čelnik torinskog kluba, otkrio je da su imali u planu da angažuju srpskog trenera, ali nije želeo da kaže kada je to tačno bilo

Siniša MIhajlović bio je veoma blizu da preuzme Juventus, ali se to ipak nije dogodilo.

Sportski direktor italijanskog šampiona Fabio Paratići naveo je da je srpski trener bio među glavnim kandidatima da sedne na klupu Juvea, ali nije želeo da otkrije kada je to bilo.

"Da, tačno je, Mihajlović je bio veoma blizu Juventusa, ali vam otkriti kada je to bilo", rekao je Paratići.

Čelnik Juventusa naveo je da je veoma srećan što Mihajlovića vidi na klupi drugi tima nakon velike borbe kroz koju prolazi, nakon što mu je dijagnostikovana leukemija.

"Siniša je pre svega prijatelj i drago mi je da ga opet vidim na klupi Bolonje. Oduvek sam znao da je on veliki ratnik, a sad imam samo još jednu potvrdu", izjavio je Paratići za "Tutosport".

Pojedini mediji objavili su prošlog leta da je Mihajlović, nakon sjajno odrađenog posla sa Bolonjom i opstanka u Seriji A, bio kandidat za naslednika Masimilijana Alegrija u Juventusu, ali je torinski klub ipak odlučio da angažuje Maurisija Sarija iz Čelsija, prethodno trenera Napolija.

"Na sopstvenoj koži smo prethodnih godina osetili koliko je on dobar trener kada je vodi Napoli. I u Čelsiju je radio sjajan posao, jer se zna koliko je teško biti stranac u ligi gde se igra na drugačiji način. Osvojio je treće mesto u Premijer ligi i titulu Lige Evrope. Sve to navelo nas je da je on prvi izbor za Juventus, idealan trener za naš tim", rekao je Paratići.