Fudbal

Aleksandar Vučić: Da Srbija bude domaćin Lige šampiona (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Novi predsednik Kluba malog fudbala Crvene zvezde izneo ambiciozan plan na početku rada u Ljutice Bogdana.

Aleksandar Vučić, predsednik udruženja "CarGo", najavio je u sredu da će njegova misija za narednu godinu u vođenju KMF Crvena zvezda biti da Srbija bude domaćin Lige šampiona.

Iznošenjem tog plana, on je zvanično započeo svoj mandat na čelu kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

"Nova uprava i moj tim predstavljaju pojačanje klubu, unosimo novu energiju. Ta energija je pobednička, a pobeda neće biti samo naša, već će značiti i pobedu cele Srbije. U tome ćemo uspeti ako do proleća uspemo da sprovedemo sve planirane reforme u klubu. Zajedničkim snagama će Beograd biti centar Evrope sledeće godine", kaže Vučić.

On je u sredu održao prvu konferenciju za novinare u novoj ulozi i istakao da će se truditi da organizaciono unapredi rad, okupi prijatelje kluba

Govoreći o planovima nove uprave, na svojoj prvoj konferenciji za medije u ulozi predsedika KMF, Vučić je istakao da će se truditi da organizaciono unapredi rad, okupi prijatelje Kluba i približi mali fudbal građanima.

"Mali fudbal su igrali naši očevi, to je bio sport kojim su se rekreativno, ali i profesionalno, bavili ljudi širom regiona. Kako bismo vratili taj duh starih vremena, koristićemo i moderne tehnologije. Ovaj sport moramo da približimo mladim generacijama koristeći tehnologiju koja je njima bliska, kako bi umesto na ulici bili u punim halama gde će se razvijati zdrav sportski duh", izjavio je Vučić.

Na stadionu "Rajko Mitić" on je najavio da za Zvezdine futsalere neće biti odmora tokom praznika, a naglasio je da ga sa KFM Crvena zvezda spaja i humana misija, pa će sredinom decembra biti odigrane humanitarne utakmice da bi se prikupio novac za lečenje trogodišnje devojčice Ivane Bjelogrlić, koja ima tumor na bubregu.

"Moramo da ojačamo i humanitarni aspekt, jer sport mora da vrati svoju društvenu ulogu. Pozivam sve simpatizere kluba da budu deo zajedničke humanitarne misije. Sva deca, među njima i mala Ivana, imaju pravo na život, da rastu i da se razvijaju, a obaveza svih nas je da učinimo sve kako bismo im to i omogućili”, naglasio je Vučić.

Novoizabrani predsednik Zvezde zahvalio je dosadašnjoj upravi na ostvarenim rezultatima i na tome što su prepoznali "CarGo" i pozvali ih da učestvuju u građenju budućeg evropskogšampiona

"Veoma sam ponosan što sam postao predsednik tima koji godinu završava bez poraza i nerešenog rezultata. Godine pred nama su godine novog lica srpskog sporta“, zaključio je Vučić.