Uživo

Zvezda sat vremena "otključavala" Mladost - ključ je imao Marko Marin!

Četvrta zastopna pobeda za Zvezdu u Superligi bez primljenog gola, ponovo uz majstorstvo Marka Marina.

Izvor: MN Press

***tok utakmice iz minuta u minut pogledajte klikom na karticu razvoj događaja***

Crvena zvezda je i peti put u 2019. godini pobedila Mladost, ali nije bilo lako!

Klub iz Lučana izdržao je jači tempo na početku utakmice i nekoliko propuštenih šansi za šampiona, ali onda je Marko Marin u 63. minutu još jednom pokazao majstorstvo. Desetka crveno-belih perfektnim dodavanjem preko odbrane Mladosti pronašla je El-Fardua Bena, a napadač je bio siguran egzekutor.

Fudbaler na koga Zvezda ne može da računa u Ligi šampiona postigao je i deveti gol u Superligi, za četvrtu uzastopnu pobedu u ovom takmičenju bez primljenog gola.

MLADOST - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)


Utakmica u Lučanima odigrana je po vrlo hladnom vremenu, i terenu komplikovanom za igru, s obzirom na to da je veče pre na zapadu Srbije padao sneg...

To su znale i obe ekipe zbog čega su ofanzivno ušle u meč dok je lopta još mogla da se "kreće", tako da je prvo pripretila Mladost preko Stojanovića, da bi potom Zvezda preuzela potpunu kontrolu i lako ulazila u šanse - Rodić, Garsija i Ivanić, koji je na današnjoj utakmici bio nešto lošiji nego protiv Voždovca, ali delovalo je da ima više samopouzdanja.

Najveću šansu početkom drugog dela propustio je Degenek posle kornera, potom je Petrović mogao bolje posle pasa Ivanića, da bismo onda videli i gol u mreži solidnog Zečevića.


Marko Marin, koji se često i na današnoj utakmici vraćao na centar igrališta smatrajući da će tako lakše do lopte, poslao je perfektan pas u 63. minutu za Bena koji je još jednom pokazao da je najbolji kada "luta" u napadu i traži prostor da primi loptu.

Sjajno je šutirao i još jednom Zvezdi poručio da je velika šteta što nije registrovan za Ligu šampiona, pošto je najbolji strelac tima u Superligi.

Mladost je probala da zaigra ofanzivnije, međutim Borjan nije imao većih poteškoća da sačuva mrežu do kraja utakmice, a dobra vest za Vladana Milojevića jeste da Zvezda od Ivanjice nije primila gol, a ni ispustila bodove.

Do kraja zimskog dela sezone očekuju ih još mečevi sa Spartakom, Olimpijakosom i Čukaričkim, a onda sledi pauza do februara.

MLADOST: Zečević - Andrić, Šatara, Stojanović, Mićević - Pavlović, B. Milošević, Radivojević, Jovanović - Bojović, Odita (od 68. Tanko).

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 86. Milunović) - Petrović - Garsija (od 64. Vukanović), Ivanić (od 68. Jovančić), Marin, Ben - Tomane.

Meč je sudio Lazar Lukić.

REZULTATI 19. KOLA:

Inđija - Rad 1:0 (1:0)
/Ilić 13/

Čukarički - TSC 2:1 (0:1)
/Šapić 82, Vidosavljević 88 - Tumbasević 34/

Mladost - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Ben 63/

Voždovac - Radnički 1:0 (0:0)
/Dević 94/

Mačva - Javor 2:1 (1:0)
/Adamović 1, 36 - Dolmagić 29/

Partizan - Napredak 2:3 (2:1)
/Suma 13, 34 - Vukadinović 43, Bjeloš 63, Eskić 90+5/

Spartak - Proleter 4:1 (2:1)
/Tufegdžić 10, 62, 84, Marčić 66 - Marjanović 28/

Vojvodina - Radnik 1:0 (0:0)
/Bojić 63/

Tabela: Crvena zvezda (-1) 49, Vojvodina 42, Čukarički (-1) 40, Partizan (-1) 38, TSC 33, Voždovac 32, Radnički (-1) 28, Spartak 28, Mladost 25, Napredak 21, Javor 20, Proleter (-1) 16, Radnik (-1) 16, Inđija 14, Rad 11, Mačva 8.

Izvor mondo.rs
16:56

90+4' - KRAJ!

Pobeda fudbalera Crvene zvezde u Lučanima minimalnim rezultatom - 1:0.

16:53

Tri minuta još u Lučanima. Žuti karton za Aleksu Vukanovića.

16:49

86' - Zvezda bliža golu nego Mladost...

Žuti karton za Pavlovića zbog povlačenja Marina. Rodića menja Milunović, deluje da je povreda u pitanju...

16:38

75' - Tomane!

Najbolja šansa za njega na meču, uklizavao je na pet metara na pas Marina, ali nije uspeo da zakači loptu kako je želeo...

16:33

68' - Mladost ofanzivnija!

Lepa prilika za domaćina posle dobre saradnje u kaznenom prostoru i šansa za Bojovića. Dve promene - Tanko umesto Odite, odnosno Jovančić umesto Ivanića.

16:28

64' - GOOOL! ZVEZDA VODI! BEN!

"Otključavala" je Zvezda rivala i konačno uspela da postigne gol!

Bio je to dugačak i savršen pas Marka Marina preko čitave odbrane Mladosti za utrčalog El Fardua Bena, napadač sa Komora se namestio na desnu nogu, nije komplikovao, odmah je šutirao i postigao efektan gol.

Menja Milojević - Vukanović umesto Garsije.

16:22

59' - Mladost vreba kontre

Dobra kontra Mladosti "dva na jedan", mada su pristizali ostali igrači Zvezde, međutim lopta za Bojovića nije bila dovoljno dobra. Dosta prostora sada Zvezda ostavlja pozadi...

Izvor: MONDO/Arena Screenshot

16:18

54' - Petrović!

Odlično ga je u šansu "gurnuo" Ivanić, bio je to dobar šut mladog fudbalera Zvezde, ali na pravom mestu je Zečević. Pre toga je na isti način intervenisao i Borjan kada je Radivojević ušao u priliku za Mladost.

16:13

50' - Šansa!

Velika prilika za Degeneka posle kornera. Bio je u dobroj situaciji sa pet metara iskosa, ali šutirao je slabo i lopta je završila čak van okvira gola.

16:08

Počelo je drugo poluvreme, Stanić i Milojević nisu pravili izmene.

15:52

45+4' - Poluvreme!

Počelo je uzbudljivo, s šansama na obe strane, ali polako je padao tempo i uslovi za igru postajali su sve teži za igrače dva tima pošto je sinoć padao sneg...

Ovo je statistika prvog dela.

Izvor: MONDO/Arena Screenshot

15:47

Još četiri minuta nadoknade.

15:44

Tu su i čelnici Zvezde: Mijailović, Terzić, Mrkela, Džajić, pa i pomoćni trener Miljaš.

15:40

40' - Pad tempa!

Definitivno se ne igra kao na početku kada smo videli dosta šansi, sve češće su fudbaleri na travi, sada se pomoć ukazivala i Bojoviću.

15:32

29' - Ivanić!

Najbolja šansa za Zvezdu do sada.

Bila je "otvorena" odbrana Mladosti, odlično je Garsija ostavio loptu za Ivanića koji je natrčavao iz pozadine, odmah je šutirao desnom nogom, po zemlji, a lopta ide malo pored stative.

15:29

28' - Loš šut Marina

Idealna pozicija za Nemca iz slobodnjaka, ali loš šut, nekoliko metara preko gola. Pre toga smo videli dobar šut Ivanića glavom posle centaršuta, ali je izblokiran.

Izvor: MONDO/Arena Screenshot

15:24

22' - Pada tempo...

Garsija se lepo snašao posle kornera, namestio je loptu posle dva driblinga, uspeo je da šutira levom nogom, ali preblago je to za golmana Zečević.

15:18

16' - Šansa!

Prilika i za Tomanea, šutirao je iskosa sa leve strane, pored gola, a posle toga videli smo prvi žuti karton na meču za Stojanovića zbog faula nad Petrovićem.

15:15

13' - Dve šanse!

Gužva u kaznenom prostoru Mladosti posle kornera i šansa za Njegoša Petrovića posle povratne lopte, ali bilo je tu previše igrača da bi izbegao blok. Ni minut posle velika šansa za Garsiju koji je prihvatio pas, nmestio se na levu nogu, ali brani Zečević.

Lazar Jovanović je sa svoje polovine pokušao da savlada Borjana koji je bio van kaznenog prostora, dugo je letela lopta, ali nije bila precizna.

15:13

10' - Tu je i on!

Legenda kluba iz Lučana, trener Nenad "Neško" Milovanović, prati meč sa tribina.

15:09

6' - Borjan i Ivanić...

Potrajala je pauza zbog ukazivanja pomoći Borjanu, delovalo je kao da je pozlilo golmanu Zvezde, a odmah u sledećem napadu "gađao" je Ivanić i bio neprecizan. Delovalo je kao mnogo bolja pozicija nego što je bio šut.

15:04

3' - Dobar početak!

Prva šansa za Mladost koja je krenula furiozno. "Pukla" je odbrana Zvezde na desnoj strani kada je ispao Ben, stigla je lopta do Stojanovića u kaznenom prostoru, uspeo je da šutira, ali Borjan na pravom mestu. Odmah kontra za Rodića i Marina, na kraju bez udarca.

15:01

1' - Meč je počeo!

Hladno je u Lučanima, duva jak vetar, ali nema kiše... Igrači su krenuli sa centra!

14:54

Na klupi Zvezde šansu čekaju još Vasiljević, Vulić, Milunović, Simić, Nikolić, Jovančić i Vukanović.

14:02

Sastavi!

Goran Stanić i Vladan Milojević odlučili su se za ove igrače...

MLADOST:
Zečević - Andrić, Šatara, Stojanović, Mićević - Pavlović, B. Milošević, Radivojević, Jovanović - Bojović, Odita

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović - Garsija, Ivanić, Marin, Ben - Tomane.

13:59

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite s nama u naredna tri sata, pratićemo uživo utakmicu 19. kola Superlige između Mladosti i Lučana, a podsećamo vas da na MONDU možete ekskluzivno pronaći golove, šanse...

Ukratko

  • Zvezda je pobedila minimalnim rezultatom 1:0.
  • Strelac jedinog gola bio je El Fardu Ben u 63. minutu.
  • Zvezda sada ima 49 bodova.
učitaj još +