Fudbal

Zašto ovi timovi ne igraju svaki dan? Kaljari i Sampdorija - ponovo burno!

Izvor mondo.ba

Ovog puta odluka nije pala u nadoknadi vremena, ali jeste bilo izuzetno uzbudljivo. Sve do poslednjih trenutaka!

Rezultat možda nije isti, ali pobednik jeste!

Pre tri dana, Kaljari i Sampdorija odigrali su meč sezone u Italiji i u utakmici Serije A pokazali sve što fudbal čini lepim. Domaći su tada napravili veliki preokret i pobedili 4:3.

U ponedeljak uveče, ovi timovi su se ponovo sastali u utakmici Kupa Italije. Nije bilo baš toliko uzbuđenja (da li je to uopšte moguće?), ali ponovo je bilo jako zanimljivo:

KALJARI – SAMPDORIJA 2:1 (1:0)

Kaljari je u samo tri dana dva puta "uzeo meru" Ranijerijevom timu i nastavio sjajan nizodigranih  mečeva bez poraza u svim takmičenjima koji traje više od tri meseca!

Da tok večerašnjeg rezultata sigurno neće biti isti kao u ponedeljak postalo je jasno već u sedmom minutu, kada je domaće u prednost doveo heroj Kaljarija iz prošle utakmice, Alberto Ćeri.

Mladi napadač najprijatnijeg iznenađenja Serije A poentirao je na dodavanje kapitena Danijelea Ragacua. Asistent kod tog gola početkom drugog dela nije propustio šansu da pogodi i da u 47. minutu postavi 2:0.

Ispostavilo se - dovoljnih 2:0 za plasman među 16 najboljih u prestižnom kup takmičenju.

Međutim, već je bilo očekivano da ponovo bude frke i bilo je. Sampdorija je u završnici uspela da smanji zaostatak na 2:1 golom Manola Gabijadinija u 87. minutu.

Domaći navijači postali su nervozni i u nervozi su ispratili kako Gabijadini u poslednjim sekundama propušta šansu da postigne drugi gol i da izjednači!

Dok gostujuće pristalice budu žalile što Klaudio Ranijeri nije uveo tog "džokera" pre 84. minuta, domaći će uživati u dve veoma slatke pobede protiv istog rivala.

Dakle, Kaljari nastavlja borbu za osvajanje Kupa, a na narednoj, januarskoj stanici ga čeka gostovanje Interu na stadionu "Đuzepe Meaci".

Biće to šansa timu sa Sardinije da se revanšira "nerazurima" za poraz od prvog septembarskog dana. Zanimljivo je da je to bio poslednji put da su Naingolan i društvo teren napustili pognute glave…

Kup Italije, 1/16-finala

Parma - Frozinone 2:1 (1:0)
/Siligardi 20, Ernani 90+1 – Trota 71/

Kaljari - Sampdorija 2:1 (1:0)
/Ćeri 7, Ragacu 47 – Gabijadini 87/

odigrano u srijedu:

Sasuolo - Peruđa 1:2 (0:2)
/Burabia 82 - Mazoči 10, Nikoluši 17/

SPAL - Leće 5:1 (4:0)
/Igor 18, Paloski 24, Murđia 31, Cionek 45, Flokari 83 - Imbula 55/

Udineze - Bolonja 4:0 (2:0)
/Barak 24, De Majo 42, Mandragora 77, Lazanja 90+2/

odigrano u utorak:

Fiorentina - Citadela 2:0 (2:0)
/Benasi 21, 53/

Đenova - Askoli 3:2 (1:0)
/Pinamonti 14, 79, Krišito 72 - Bereta 48, Krišito 68 ag/

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Klaiton 35/

Parovi osmine finala: Atalanta - Fiorentina, Lacio - Kremoneze, Napoli - Peruđa, Torino - Đenova, Milan - SPAL, Inter - Kaljari, Roma - Parma, Juventus - Udineze.